Lite bilder. 24 Januari 2010
2010-01-24 kl. 23:11:41 | Frejas Liv | Kommentarer (1)


Den här bilden jag endast för att ni ska se vilka blodtörstiga monster amstaffar är.
Lägg märke till blodet till höger under nosen. Haha.


Det gamla ärret och det nya såret. Ni ser ju hur det blöder. Helt otroligt...
Jag är jättekänslig för sånt här helt plötsligt, men det kanske är för att det
är min egen hund som är skadad. Usch!


Frejas nya snygga frilla. Det är ju inne att raka sig där nu i hundvärlden om ni inte visste det;)
Stygnen där är från då dom tog benmärg.


SNYGGING! Haha. Det taskiga är ju att det dom rakade bort förra operationen
just växt ut (känns det som). Man anade det hur länge som helst så det där lär
ju ta ett tag. Men hon är så fin ändå våran lilla bebis:)


24 Januari 2010
2010-01-24 kl. 18:13:47 | Frejas Liv | Kommentarer (1)

Igår var vi och hämtade våran lilla flicka. Jag hade förväntat mig det värsta med hoppande på tre ben, bakåtstrukna öron och ett fett äckligt sår.

Det sistnämna fick vi åtminstone! Dom har lagt snittet bakom det förra snittet så man ser det inte lika bra men det märks mer än väl på andra sätt, jag kommer till det snart.

När djursjukvårdaren hämtade Freja så satt vi oss på en bänk så att Freja inte skulle se oss när dom kom i korridoren och bli alldeles för uppspelt. Vi hörde på långt håll när hon var påväg med Freja för det slirades på golvet och flåsades som bara den! När hon såg oss blev hon ännu värre och jag satt mig ned på knä för att hon inte skulle hoppa och ha sig. Det dröjde inte länge innan jag märkte att det var massa bloddroppar på golvet och djursjukvårdaren lugnade mig med att det bara berodde på att hon var så uppspelt och det hade slitits lite i stygnen.

När hon lugnat ned sig något så gick vi till bilen och åkte hem. Hemma fick hon sig ett ben att snaska på så hon skulle ligga still och tro det eller ej, men hon tuggade upp sin tuggring som hon stenvägrat att tugga på i flera månader! Hur som helst så märkte vi att det fortfarande blödde av såret och tillslut var det tamef*n blod i hela lägenheten. Det har fortsatt att blöda mer eller mindre hela tiden sen vi kom hem från veterinären. Veterinären sa att det kunde blöda och vara ganska pluffsigt i såret men att det aldrig slutar?

Hon verkar inte ha särskilt ont än heller. Hon har ett morfinplåster som dom plaserat på ryggen istället för på sidan som förra gången. Mycket behändigare! Förra gången lossnade plåstret titt som tätt och vi lyckades inte få det att sitta ordentligt på något sätt. Men den här gången så sitter det ordentligt och hon når det inte även fast hon inte har någon krage på sig. Hon är självklart hängigare och ganska trött av sig eller "moffad" som min kära syster kallar henne medan hon pekat och skrattar lite halvondskefullt. Haha.

Vi har fått en ny tid på rehab redan om ca 2 veckor då såret läkt ihop så det verkar inte vara så farligt som vi trodde. Jag hade gärna velat fråga mer om artrosen hon redan har i leden och om den är lika omfattande som jag antagit att den är eftersom steloperation övervägdes. Men vi får ta det med honom när vi träffar han nästa gång helt enkelt.

Så nu ska vi bara vila upp oss och ta det lugnt i 2 veckor! Hoppas det nu läker fort och inte tjorvar något mer.


22 Januari 2010
2010-01-22 kl. 19:32:56 | Frejas Liv | Kommentarer (1)

Nu har Freja opererats och det gick bra.

Dom la aldrig in varken en platta eller ett stift i benet eftersom det visade sig att benet läkt så pass mycket på ena sidan att det inte gick att få dit ett stift. Han valde då att göra en bone grafting istället och reta benändarna lite så att dom läker ihop fortare. Han lät positivt överraskad så det är ju alltid något!

Imorgon skulle han ringa på förmiddagen och meddela om vi kunde komma och hämta våran lilla buse eller om hon skulle behöva stanna ännu längre. Jag fasar för att få hem henne eftersom jag verkligen inte är bra på det där med sår och smärta. Jag börjar nästan gråta bara jag tänker på det. Stackars stackars Freja.

Men nu när det läkt kommer vi börja med vattenträningen igen och sen kommer det förhoppningsvis bli bra igen. Och det bästa av allt är ju att hon fortfarande har kvar rörligheten i leden. Det hade vi ju inte räknat med.


22 Januari 2010
2010-01-22 kl. 10:32:23 | Frejas Liv | Kommentarer (0)

Det är menyn på vänstra sidan som lägger sig mitt i inlägget! Helt skumt. Men jag orkar verkligen inte hålla på och tjorva mer nu på ett tag. Så ni får stå ut tills jag tar mig tid att leta runt vad det kan vara som inte stämmer:)




Igår skulle ju Freja opereras men så blev det inte! Vi åkte dit klockan 8 och veterinären berättade att det kommit in flera akutfall under natten och morgonen. Så vi kunde lämna henne där om vi ville men han kunde inte garantera att hon skulle opereras under dagen. Dessutm ville dom ha kvar henne en natt efter operationen. Så vi valde att ta hem henne och komma tillbaka idag igen!

Så imorse steg vi upp och pallrade oss iväg en än gång. Den här gången blev vi som tur var INTE hemskickade:P Freja bajsvägrade under morgonen och blev helt tokig när vi kom till veterinären. Det luktar ju så jä*la gott där! Det fanns också en jättefin skylt med en hund på som var oootroligt intressant. Vi fick komma in i ett rum ganska snabbt som tur var och då lugnade hon ned sig ända tills veterinären kom.

En normal hund som är där så ofta som Freja skulle avsky veterinären. Freja däremot är alldeles för trög för att göra det. Hon blir överlycklig när han kommer in och sätter sig ned för att råstirra ut honom ända tills hon får en godis. Dessutom tittade hon inte ens efter oss när han gick iväg med henne! Jäkla hund, vem som helst skulle ju kunna sno henne och hon skulle bara trippa med, glad i hågen, och tro att allt var frid och fröjd:P

Igår när vi kom till veterinären så satt det en tant med en antingen väldigt gammal och tjock pointer eller en pointerblandning. När dom ropade upp hundens namn så började tanten gå och hunden satte alla fyra tassar i backen, lutade sig tillbaka och stenvägrade att gå! Det slutade med att sköterska fick putta på där bak medan tanten drog där fram.

Ett tag efter ropade dom upp Freja. Hon slirade över golvet och glömde helt bort att gå fint i kopplet. Hon hade vääldigt bråttom in till rummet och viftade på svansen precis som att det var det roligaste hon hade varit med om. Dessutom så tog hon förgivet att vi skulle in till röntgenrummet och var påväg att svänga in där. Herre gud, HON HATAR RÖNTGEN! Men med tanke på hur ofta vi är där är det nog tur att hon är så positiv och glad:)

Så idag fick vi äntligen ställa våra frågor till veterinären. Vi tog inte med oss lappen som vi skrivit men jag tyckte vi fick svar nog ändå. Frågorna dök upp allt eftersom han berättade hur operationen skulle gå till.

Vi trodde från början att Freja skulle behöva stelopereras eller amputeras (ja jag vet att det låter makabert) men efter att veterinären pratat med olika experter inom ämnet tyckte han att vi inte behövde vidta riktigt så drastiska åtgärder i första taget.

Förra operationen kapade dom av en bit av (ulna) eftersom det hade vuxit för mycket. Det var meningen att benet då skulle sjunka ned och att ledytan skulle bli jämn. Självklart så var det också meningen att det skulle växa nytt ben där han kapat bort efter att benet sjunkit en bit. Men så är inte fallet! För de flesta hundar som får en komplikation efter den här sortens operation går benläkningen alldeles för snabbt och man måste gå in och såga bort en bit igen eftersom benet inte hunnit sjunka nog mycket. På Freja är det precis tvärt om. Benet har inte läkt ihop alls. Det finns benbildning runt stumparna så kroppen har försökt att läka det fast inte lyckats. Det mest troliga alternativet till att det inte har läkt är mikrorörelser i benet och därför ska dom nu antingen sätta in ett stift i benet eller lägga en platta som dom borrar fast så att benet är stilla och läker ihop som det ska.

Anledningen att dom inte gjorde såhär från början är att detta påskyndar läkningen. Och som jag skrev tidigare är inte det önskvärt alls eftersom det kan läka alldeles för fort ändå.

Det känns fortfarande inte helt säkert med den här operationen och jag är skeptisk som tusan. Som jag förstod det från början så skulle hon få stelopereras för att det hade blivit artros i leden som skulle ställa till problem. Men nu låter det inte alls så och visst är det ju bra. Men jag har ändå en liten oroskänsla och det känns inte som att det kommer räcka med det här. Vi får helt enkelt hoppas att det fungerar och läker som det ska nu så att vi kan leva lyckliga i alla våra dagar. Haha.

Så nu väntar vi till i eftermiddag då veterinären ska ringa och berätta hur det gick. När vi träffar honom imorgon då vi ska hämta henne ska jag försöka ställa mer frågor. Men allvarligt talat så är huvudet tomt just nu och även fast jag inte känner mig säker och inte fattar någonting så vet jag inte vad jag ska fråga.

Är det någon som kan hjälpa mig? Skriv frågor så kan jag ställa dom och sen svara på dom när jag pratat med honom!


Fel på designen?
2010-01-21 kl. 21:00:25 | Frejas Liv | Kommentarer (4)

Nu när jag använder mina föräldrars dator så märker jag att designen blir helt åt helvete! Är det någon annan än jag som lägger märke till det eller funkar det för er?

19 Januari 2010 - Bad feelings
2010-01-20 kl. 00:07:41 | Frejas Liv | Kommentarer (2)

Vi har som inte pratat så mycket om den kommande operationen. Vi skulle ju egentligen ha fått ett svar på vad som skulle hända redan före jul. Men eftersom vi fick vänta så länge med svaret så kändes det lättare att bara låta det vara och låtsas som ingenting.

Nu när vi fått veta att hon ska göra en operation (inte något av de ingreppen han nämnde som alternativ när han gissade vad specialisten skulle föreslå) och det var en mycket mindre operation som vi inte alls förväntat oss har vi blivit lite fundersamma. Dessutom är inte operationer gratis. Trots dubbelveterinärvårdsförsäkring så kostar det många många tusenlappar med operationer, tusentals återbesök och rehabilitering. Om inte den här operationen funkar vet jag inte om vi lyckas skrapa ihop pengar till en till, större operation i strömsholm. Dessutom vet jag inte om det är rätt att utsätta henne för det här heller. Vi märker ju att hon är understimulerad och bara vill vara hund. Våran uppgift är hela tiden att hålla henne så lugn som möjligt och det är inte det enklaste ska jag säga.

Det sista jag vill är att det ska få ett dåligt slut. Att vi ska behöva ta bort våran lilla stumpa. Men ibland så undrar jag faktiskt om inte det hade varit det bästa för henne? Jag ångrar mig direkt då jag tänkt tanken. Hon mår faktiskt bra trots allt detta och jag vet att jag skulle ångra mig bittert om vi inte ens försökte.

Nä nu mår vi inte bra alls här hemma. Freja har kommit att bli så speciell för oss alla. Hon är hela min familjs bortskämda lilla "barn" och jag kan knappt minnas hur det var innan hon kom hem till oss. Hon har gjort mig, Stefan och hela min familj så mycket lyckligare och jag kan inte ens tänka mig att hon skulle försvinna redan.

Nä usch vad deppigt inlägg! Men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig. Ni får veta mer om operationen och vad dom tänker göra när vi har varit och lämnat Freja där på Torsdag. Jag vet knappt själv vad som ska göras och varför. Jag är väldigt förvirrad!

19 Januari 2010 - Freja har fått en ny blogg!
2010-01-19 kl. 02:38:39 | Frejas Liv | Kommentarer (0)

Nu är jag äntligen klar med designen till den nya bloggen. Det har krävts blod, svett och tårar men tillslut klarade jag det! Freja förstår ingenting men tyckte det var roligt med hundbilden och morrade lite åt den. Jag försökte förklara att det var henne själv hon morrade åt men det spelade ingen roll tyckte hon:P

Nu är det dags för oss att sova!

15 Januari 2010
2010-01-16 kl. 01:57:15 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har vi äntligen fått tag på veterinären.

På torsdag ska Freja opereras igen. Det blev inte så stor operation som vi trodde att det skulle bli. Det verkar som att dom ska försöka göra en lite mindre operation som har liknande effekt. Allt är lite luddigt just nu men eftersom veterinären kände sig säker så måste vi ju lita på det. Det ska bli skönt att få prata med honom på torsdag och jag ska skriva upp varenda fråga som dyker upp i mitt huvud så att jag inte sitter där som ett fån när det väl är dags att ställa dom.

Jag vet inte. Men jag har lite bad feelings inför det här. Jag har bara ont i magen. Men det kanske är normalt?


11 Januari 2010
2010-01-16 kl. 01:56:46 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Egentligen har det inte hänt något speciellt sen sist jag skrev. Men det känns ändå tråkigt att lämna bloggen ouppdaterad. Fast iofs händer det alltid speciella saker när Freja är i närheten...

På senaste tiden har hon gått tillbaka till att försöka attackera bilar. Det började lite smått när vi var påväg till bussen från rehabiliteringen precis då det hade snöat för första gången (ungefär). Hon hoppade ut mot två bilar och jag blev så paff att jag inte gjorde något förutom att hålla i kopplet så hon inte skulle bli överkörd. Nu har hon blivit värre (överskottsenergi måntro?) och jag blir lika tokig varenda gång! Och inte att hon lär sig heller Men alla de här olaterna som kommit på senaste tiden har nog med hennes överskottsenergi att göra. Något annat har jag svårt att tänka mig. Synd att vi inte kan göra något åt det just nu

När vi åkte tillbaka till Öjebyn efter att Freja spenderat ungefär två veckor i Lule tyckte Freja att livet sög! Ja det var nästan som att man hörde henne säga det. Hon har ju lekt med Julia, min syster på 7 år, varje dag och tycker det är hur lattjo som helst. Både Freja och Julia blir helt till sig när dom ser varandra och sen är dom igång med sina hyss ända tills dom somnar Ibland tror jag att Freja inte vet att hon är en hund. Hur som helst tyckte Freja det var jättetråkigt att inte ha någon som är på samma nivå som henne att leka med och vi fick försöka roa henne så gott vi kunde.

Gissa vem som blev glad när vi kom innanför dörren och hon möttes av mina föräldrar och Julia som hade kommit för att hälsa på. Tur att jag kan förutspå hennes glädjeutbrott så jag hade tagit av henne både täcke och halsband ute i trapphuset så hon slapp sitta och vänta i hallen

Den här bilden skickade min mamma till mig medan dom var hundvakt
under julen. Julia hade byggt en koja och Freja var med och lekte i den.

Då bilden togs har Julia gått från kojan men Freja ville vara kvar och mysa

Att hon dessutom har börjat med att tugga-ben-vägra har ju inte gjort saken bättre. Hon älskade att göra det förut men en dag slutade hon helt plötsligt. När vi skulle på bio i Fredags fick hon vara hos Karin och hon hade några märgben som hon fått av sin pappa. Märgen var borta men jäklar vad Freja tuggade! När Karin sa: vi kanske ska ge henne ett ben så hon inte stör Simon så mycket. Så sa jag att det inte var någon ide eftersom hon inte tuggar. Men ack så fel jag hade. Vi fick med oss två stycken av Karin och nu tuggar Freja glatt på dom så fort hon inte har något annat viktigt att göra, typ som att stå precis bakom benen på oss när vi lagar mat Tack Karin, du har förgyllt Frejas liv


Freja fick divan-delen på soffan för sig själv. Men det dög inte, hon vill ju ligga nääära pappa


Och några dreggliga hundpussar kommer man aldrig undan från


Julia och Freja låg och tittade på barnen i bullerbyn igår. Det såg så gulligt och mysigt
ut så jag var tvungen att fota dom. För tro det eller ej, att kolla på tv är en av Frejas
främsta intressen nu för tiden när hon inte får busa och promenera så mycket


4 Januari 2010
2010-01-16 kl. 01:53:26 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag fyller våran fina lilla tjej 1 år! Jag som tyckte att det var nyss som Stefan kom hem med henne

Julen har vi firat i Vuollerim hos Stefans föräldrar och där har dom både allergiker och hundrädda , så Freja har fått stanna hemma hos mina föräldrar och blivit bortskämd och odräglig. Jag har saknat henne så himla mycket och när vi kom hem igår blev det ett väldigt kärt återseende

Idag ska jag ge henne nått extra gott och så ska vi gå ut och busa i snön ett tag. Det är ju inte varje dag man fyller 1 år

Vi har fortfarande inte fått något svar från specialisten förresten. Så vi bara väntar och väntar och väntar.

 


15 December 2009
2010-01-16 kl. 01:52:15 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har vi hunnit tänka över allt det som händer runt om Freja och även om det inte känns lätt (speciellt inte med mina nerver) är det lite lättare att inte börja storböla så fort vi pratar om det.

Freja har äntligen börjat halta mindre och vi tar henne på kortare promenader någon gång om dagen så hon får lite friskluft. Hon är helt tokig nu när det har kommit nysnö och plöjer igenom snöhögarna som en bulldozer När vi sen kommer innanför dörren och har tagit av henne täcket så är det som att friskluften gett henne extraenergi och hon tar några ärevarv i lägenheten. Ofta med hennes bästa kompis Tiger i munnen

Idag har vi slagit in julklappar. Tänkte bjuda på lite bilder från det


Freja ville så gärna hjälpa till att slå in julklappar, så då slog jag in henne också


"Men mamma jag vill inte vara ett pakeeeet!"


"Kan du inte ens hjälpa mig lite?!"


Och hjälp det fick hon! Fort som tusan försvann hon iväg i hallen med snöret


Busbruden


Snyggöronen




Det där var inte populärt kan jag tala om'


Sen blev det bus med hennes favorit Tiger


Så plöjer hon igenom allt papper och pyssel med honom


Lilla token!




Efter att ha fått en egen julklapp med godis ville hon öppna resten också




Sen vilar vi i en halvminut


Och tiger måste ju vara med

Ser sådär korkad ut som bara Freja kan

Haha, allt kretsar kring Freja. Hon är verkligen som ett bortskämt ensambarn, eller hon ÄR ett bortskämt ensambarn. Men det är så det ska vara


11 December 2009
2010-01-16 kl. 01:42:37 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

I morse vaknade vi tidigt för att åka iväg till veterinären. Jag har sovit dåligt inatt men hade ändå inte något problem med att gå upp i morse. Jag ville bara ha det här överstökat.

När vi kom fram till veterinären fick vi vänta ett tag i ett rum. Vi hade sen innan bestämt att Stefan skulle få följa med Freja in på röntgen medan jag väntade utanför. Eftersom dom och vi helst vill att hon ska vara osederad eftersom hon röntgas så ofta så blir det ett mindre världskrig i röntgenrummet varje gång. Hon skakar som en tok, stretar emot och stressar upp sig. Men när man väl fått ned henne på sidan på är det ganska lugnt även om hon är spänd. När jag är där inne blir jag precis som henne. Jag ser min puls om jag tittar på tröjan och skakar precis som Freja eftersom jag blir så stressad. Stefan är mer lugn och sansad och det smittar ju av sig på Freja.

Det gick snabbt och ta bilden  och när djursjukvårdaren kom  ut trodde jag att dom gett upp och väntade på att sederingen skulle verka. Men icket! Efter ett tag kommer Freja utspringande i väntrummet utan koppel och med hela rumpan viftande! Tur att det inte satt många där ute och att hon sprang fram till mig utan att titta på de andra. Lilla gumman!

Sen kom veterinären in och pratade med oss. Det såg inte alls bra ut och man kan kort och gott säga att operationen inte räckte till. Det var så mycket information och så mycket att ta in så jag faktiskt inte fattade vad som hänt.

Veterinären, Lars Steinvall, som haft hand om Freja sen i början är hur bra som helst. Han är väldigt pedagogisk och tar sig verkligen tid med att förklara vad som hänt på ett enkelt sätt. Han svarar på alla frågor man har men försöker ändå inte undanhålla någonting för oss. Jag uppskattar verkligen all hjälp vi fått av alla där!

Nu skulle han skicka Frejas röntgenbild till en specialist som skulle titta och avgöra vad nästa steg blir. Lars tyckte inte att vi skulle vara tvugna att ta bort henne och det finns alternativ även om jag ännu inte hunnit överväga något av dom. Det känns så overkligt och konstigt ännu.

Så nu är det bara vänta på svar från specialisten och ta dagarna som dom kommer.


bilden är tagen av Bea


10 December 2009
2010-01-16 kl. 01:41:35 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Sen i måndags har Frejas hälta varit värre. På tisdagen hade vi rehab och efter ett tag i vattnet blev hon bättre i benet. Sedan dess har det bara gått spikrakt nedåt. Igår ville vi inbilla oss att det hade blivit bättre men idag är hältan ännu värre än någonsin. Hon går på rimadyl fortfarande men det vill inte bli bättre ändå.

Jag har skrivit ett mail till rehab och frågat vad dom tycker att vi ska göra. Så nu är det bara vänta på svar och försöka få Freja att ligga stilla så mycket som möjligt.

Usch vad jag hatar det här.

------------------------------------------------------------------------------------------

För ett tag sen ringde dom från djursjukhuset. Dom hade läst mitt mail och ville att vi skulle komma in och röntga och ta blodprov på stumpan imorgon. Jag har så ont i magen och kan knappt kolla på henne utan att börja grina. Tur att det är på morgonen så jag slipper vara vaken och oroad så länge innan det är dags.. Om jag nu lyckas somna inatt det vill säga.


3 December 2009
2010-01-16 kl. 01:41:12 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu är det nog dags att uppdatera igen!

Nu har snön kommit tillbaka och Freja är helt tokig varje gång vi ska ut. Hon är som en snöplog och kör ner nosen i snön och kutar

Hon har blivit otroligt busig på sistone. Vi har spekulerat i varför eftersom hon alltid har varit så lugn och sansad förut. Antingen är det så hon är helt enkelt, en del av mognaden eller kanske trotsen? Eller så kanske det är så att hon var lugn förut eftersom hon hade ont. Nu har hon ju inte ont på samma sätt i benet längre och jag lovar att det inte finns något stopp alls på henne. Nyss fick jag avbryta mitt skrivande eftersom hon fått tag på en toapappersrulle och hon har begått massmord på alla gosedjur som ligger efter golvet här

Den värsta trotsen har som tur var lagt sig. Hon ville ju inte alls lyssna förut och glömde totalt bort hur man gick i kopplet. Med mig är hon oftast snäll, problemet ligger mer i att hon blir så uppspelt om man går med andra hundar och då kan hon dra i kopplet. När hon blir bättre i benet ska vi träna mer på det, hon är ju så våldsam och oförsiktig och jag är skraj att hon gör illa sig mer i benet nu när det börjar bli bättre.

Igår var vi och miljötränade på stan. Hon var mycket duktigare än jag trodde att hon skulle vara och blev bara intresserad av en hund som skällde åt henne. Vi träffade även hennes extramatte, Shaws mamma, som är hundvakt åt Freja när vi ska åka bort och Freja inte kan följa. Freja blev helt till sig och hela rumpan viftade Jag pratade med Shaw senare och sa till henne: Om din mamma hade haft svans hade hon nog viftat lika mycket som Freja Shaws mamma är egentligen allergisk och har astma men hon tål Freja så det är roligt att kunna ha iväg henne dit ibland och se hur glada dom blir (både shaws familj och Freja). Har hon inte varit där på länge får jag sms där det står: Mamma undrar när Freja kommer hit nästa gång? Då brukar vi gå dit bara för att dom ska få mysa lite med henne. Shaw ska skaffa en egen liten amstaff snart också och det ser både jag och Freja fram emot!

Idag ska vi på rehabiliteringen igen. Jag blir så glad när jag är där. Dom är så otroligt snälla och hjälpsamma och det är så värt pengarna att få höra hur mycket bättre det ser ut varje vecka. Hade vi gått hemma och bara besökt veterinären ibland hade jag varit osäker och hela tiden ifrågasatt mig själv. Det är inte få gånger i början som jag har tänkt: Men är hon lite sämre i benet nu?
Det är psykiskt påfrestande att hela tiden gå och vara orolig. Nu när vi är där en gång i veckan så hinner jag inte bli så hispig och jag får bekräftelse om att det ser bättre ut.

För någon vecka sen hoppade hon efter Stefans vante och blev mer halt. Vi fick rimadyl utskrivet som vi skulle ge henne i fem dagar. När hon hade fått tabletterna i några dagar så försvann hältan helt och jag stod som ett fån och bara log och försökte få henne att gå bara för att jag skulle få se henne gå utan att halta. Jag kommer inte ens ihåg ett litet tillfälle då jag sett henne gå utan att halta, så det var en stor grej för mig.

Hon har börjat äta som vanligt nu igen också. I några dagar har hon ätit upp all mat både morgon och kväll så det verkar som att det nya fodret är populärt! Vi köpte ett foder som är bra för lederna den här gången och eftersom hon tycker om det ska vi nog fortsätta ge det åt henne.

Nu kommer lite bilder som jag hittade när jag tittade igenom alla mina bilder som jag har på cdskivor.


favoritnicki


Min första hund Charlie och min lillasyster.


Charlie leker på stranden


Galennicki.


Maries hund Ixa (här kan ni läsa hennes blogg)


Ixa igen. Hur söt får man vara egentligen?:D

Hon är iaf söt när hon sover

 


22 November 2009
2010-01-16 kl. 01:36:58 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Freja har ju en väldigt jobbig period nu. Hon är lite mer skvätträdd än i vanliga fall och det har börjat bli bättre som tur är. Men något som bara blir sämre är hennes matlust. Hon vill inte alls äta längre! Hunden som slagit rekord i att äta störst mängd på snabbast tid vill inte äta! Vi får praktiskt taget tvinga i henne maten och ändå äter hon bara hälften av det hon ska ha, sen är det tvärstopp. Då ska det tilläggas att hon äter ganska mycket mindre än det hon egentligen ska ha så hon inte går upp så mycket i vikt nu när hon inte kan röra sig så mycket, så hon brukar vanlgitvis vara rätt hungrig.

Vi var på rehabiliteringen i torsdags också. Freja blir så glad när hon kommer in dit och svansen går i 190 En gång när vi var i väntrummet och väntade på våran tur så hörde vi hunden som var innan oss tjuta som att han höll på att dö. Han gillade inte alls att gå i vatten och Freja satt och tittade på dörren med huvudet på sne som att hon inte förstod vem som kan vara så ledsen där inne där godistanterna är

Den här gången hade vi med oss lillkameran för att ta lite bilder. Det blev inte så bra bilder men någon gång får vi ta med oss systemkameran

Idag ska vi till en hundträff här i Öjebyn som en av mina kompisar har anordnat. Det är över 10 hundar där och jag vet egentligen inte vad dom sysslar med men vi ska iaf passa på att träna lite på att få henne att fokusera på mig och inte på de andra hundarna. Det brukar gå bra när vi har tränat ett tag men nu har hon mycket överskottsenergi så det kanske inte alls funkar? Ja, vi får se. Bra träning är det iaf!

När vi var på rehab berättade jag om Frejas lilla incident någon dag innan. Hon hoppade efter Stefans vante. Stefan sa åt henne men självklart ska hon dra det liiite längre. När vi nästan var framme vid dörren tog hon sitt finalskutt och landade fel. Hon tjöt till och haltade efter det ännu värre än vanligt hela kvällen. Nästa dag tyckte alla att hon inte haltade mer än vanligt men det märktes på rehab att hon var lite känsligare efter ett tag i rörelse. Därför går hon på rimadyl just nu men det har inte blivit någon större skillnad. Men då har vi inte heller gått några längre promenader heller, högst 15 minuter per promenad.

Nu ska vi packa lite korv och leksaker och sen hoppas att vi kan avsluta med lite lydnad där borta! Vi körde lite igår för första gången på över en vecka och hon var så gasad och uppspelt att jag bara kunde skratta. Nu vill vi att Freja ska bli frisk så vi kan börja träna på allvar


13 November 2009
2010-01-16 kl. 01:35:25 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu är det nog dags att skriva ett par rader igen. Jag måste bli bättre på att uppdatera den här bloggen, om inte för eran skull så för min. Det är roligt att kunna gå tillbaka och titta på vad som hänt

Vi går på rehabilitering en gång i veckan och senaste tillfället var igår. Förra veckan fick vi för första gången träffa sjukgymnasten som jobbar där en gång i veckan och hon gav oss massor med tips och råd om hur vi ska bete oss. Den här veckan fick vi träffa henne igen och hon tyckte att hon mjuknar mycket fortare i benet nu än förra veckan. Hon har även slutat vrida ut benet lika mycket för att avlasta det. Med andra ord ger den här rehabiliteringen verkligen resultat Dessutom verkar hon tycka att det är ganska roligt. Kanske inte själva gåendet i vattnet men dom har ju så goda godisar som dom bjuder på där!

Jag har läst igenom våra gamla papper om skelett, leder och olika sjukdomar i lederna från djursjukvårdskursen. Eftersom hon har lite "ludd" i leden redan och har större risk att få dåligt i höfterna tänkte jag att hon ska få fortsätta gå på rehabiliteringen efter att hon blivit "frisk" kanske en gång i månaden. Sjukgymnasten tyckte också att det var en bra idé så vi får se hur det fortlöper och hoppas att hon blir helt bra nu!

När vi kom fram till djursjukhuset igår gick vi direkt in i det lilla väntrummet till rehabiliteringen. Det brukar alltid vara tomt där när vi kommer dit men igår satt en kvinna där med en liten hund (tysk spets?). Jag blev blev jätteskraj att jag hade tagit fel tid och frågade kvinnan om det var hon som hade nästa tid. Då förklarade hon att dom egentligen hade tiden just då men att dom upptäckt att operationen på patellan inte hade lyckats så dom väntade på att veterinären skulle komma. Vi satt och pratade ett tag och jag tyckte så synd om den här kvinnan med hennes lilla vovve som låg så lugnt i hennes knä och kikade runt. Hon berättade att hon hade uppfödning på rasen och att det var andra gången dom opererat hunden för samma problem på kort tid.

Alldeles för snart kom sjukgymnasten och det var dags för oss att gå. Jag tänkte flera gånger på kvinnan som satt där ute helt ensam med sin hund och väntade. Jag hade sån lust att bara gå ut dit och trösta henne för det syntes hur hon bet ihop när vi satt och pratade. När vi var klar med vattenträningen och gick ut i väntrummet satt hon fortfarande kvar där, ensam. Vi började prata lite igen och jag fick en klump i magen när jag såg hur ledsen och uppgiven hon var.

Jag lovade iaf att hålla tummarna för henne och hennes lilla hund och jag har tänkt hur mycket som helst på henne både igår och idag. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det har gått bra för dom!

Freja har drabbats av en allvarlig personlighetsstörning det senaste veckorna. Hon kan inte bete sig alls längre. I kopplet har vi aldig haft något problem och det var det första problemet vi stötte på. Så fort vi var ute och gick med andra hundar skulle hon gå LIIIITE för långt fram och kunde göra plötsliga lyckokast rakt ut mot någon av hundarna vi gick med. Hundar hon inte kände har aldrig intresserat henne men nu har hon börjat tycka att dom är jätteroliga och hennes hals blir flera meter om jag inte är uppmärksam.

Hon har även börjat skälla när hon hör någon annan hund skälla utifrån, hon skäller åt hundar på tvn och igår väckte hon Alice på morgonen med världens skall eftersom pappa och Julia hade vaknat. Hon har till och med börjat skälla på animerade hundar!

Hon har också blivit jäkligt rädd för vissa saker. Två järnrör som stack upp från backen 20 meter ifrån oss förvandlades helt plötsligt till läskiga monster och eftersom vi inte skulle gå förbi dom så släppte jag kopplet och gick fram och klappade och pratade med dom. När hon hade tagit mod till sig och kommit fram för att nosa gick vi bara därifrån som att inget hade hänt och sen dess har inte järnrören varit något problem. Hon har även varit rädd för en stubbe, en stor prydnadskatt, plastpåsar, diskstället och mycket mycket mer.

Det värsta har ändå varit att hon inte vågat gå in i köket. När jag försökte locka på henne så gott som kröp hon in med svansen mellan benen.

Ja, hon har alltså inte alls någon bra period nu. Men jag hoppas att det ska släppa snart!


27 Oktober 2009
2010-01-16 kl. 01:34:40 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu kanske det är dags att skriva igen. Jag och Freja så gott som bor i Lule hos mamma nu när vi har börjat med rehabilitering en gång i veckan. Jag har ju alla möten i Lule så det känns så jobbigt att pendla fram och tillbaka.

Vi har som sagt börjat med rehabiliteringen förra veckan. Hon får gå i en waterwalk och vi började med att gå på rullbandet utan vatten. Hon tyckte det var jätteäckligt i början men med lite godis så går precis allt Sedan började vattnet fyllas på och det bubblade och bullrade rätt rejält. Jag trodde Freja skulle få panik men hon stod lugnt och väntade medan vattnet fylldes. Då var jag stolt kan jag tala om!

Vatten är ju inte heller något problem för damen och jag tror att hon tyckte det var ganska roligt faktiskt

Vi fick två övningar som vi skulle göra hemma. Den ena är vacker tass med båda tassarna. För att hon ska stödja och böja på det onda benet.

Den andra övningen får ut på att hon ska ligga på sidan och att vi ska böja det onda benet och sen sträcka ut det.

Nu de senaste 3-4 dagarna har hon haltat ännu mer än vanligt. Jag vet inte vad det beror på eftersom vi inte har gjort något speciellt ansträngande. Men jag ska prata med dom på rehabiliteringen imorgon och fråga vad dom tror och tycker om det.

Annars förflyter dagarna på som vanligt. Vi tränar lydnad och har börjat träna en massa trix eftersom mina syskon klagat på att hon bara kan "tråkiga lydnadsgrejer". Vi har bland annat ÄNTLIGEN kunnat lära henne skall. Hon har vägrat låta på kommando förut men nu jäklar kan hon Min duktiga lilla tjej!

Imorgon ska vi på rehabiliteringen för andra gången och jag ska se om jag kan ta några bilder kanske.


Hon kan då se förnöjd ut. Haha




Freja har en stor fanclub. Här är den mest påträngande delen av den


När moster och Shaw blir för jobbiga förklarar Freja puss och dreggelkrig


11 Oktober 2009
2010-01-16 kl. 01:30:30 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (1)

Idag var det jättebra väder så vi gick ut och fotade hundarna. Vi gick runt och spanade på fina träd att sätta hundarna brevid och hittade ett par fina platser.


























Jag måste verkligen börja fota mer! Fast det är jäkla jobbigt att sitta och rensa bilderna sen. Idag tog vi ungefär 800 bilder och när vi rensat klart hade vi 200 kvar

29 September 2009
2010-01-16 kl. 01:19:45 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Oj, nu var det verkligen länge sen vi uppdaterade här! Vi är på vift till Lule hela tiden känns det som och då blir det lätt att bloggen glöms bort har jag märkt.

Det har nog hänt ganska mycket på sista tiden. Men när man väl sitter här och ska sammanfatta allt så är det helt tomt i huvudet. Men jag ger det ett försök i alla fall!

Vi hade ju beställt ett täcke till Freja, det tror jag att jag har nämnt. När det kom så visade det sig att det var för stort. Och inte lite för stort heller! Det såg ut som ett tält på henne så vi skickade tillbaka det och fick ett täcke i en storlek mindre. Att en storlek kan göra sån skillnad. Det nya täcket sitter hur bra som helst och är lagom långt

Vi har även hunnit med en sväng till veterinären. Den här gången hade vår vanliga veterinär semester så vi fick en ny veterinär som jag inte alls gillade. För det första så lyssnade hon inte alls på vad jag sa och bortförklarade Frejas svullnad på såret med att många hundar blir irriterade av de inre stygnen som löses upp av sig själv. Jag försökte förgäves förklara att hon var svullen på HALVA såret för att hon slagit sig i röntgenbordet och de yttre stygnen inte tagits bort i tid och på sätt irriterat såret ännu mer. Men icke! Det var de inre stygnen som var problemet och hon tittade eller kände inte ens på "bulan".

Men nu ska ni få höra på fan. Bulan blev stenhård för kanske en vecka sen. Hon har ju aldrig haft ont när man klämmer på den och det har känts som att den är fylld med vätska. Men nu kändes det mer som att det var hårt gummi. Idag när jag kände på bulan hade den nästan helt försvunnit! Man känner fortfarande att det är lite kvar till allt har försvunnit men det är då påväg åt rätt håll i alla fall

Hon har även börjat stödja jättebra på benet. Men man vet aldrig med henne. Hon har aldrig visat någon hänsyn till smärta. Men vi bestämde oss för att gå ned och träna lite spår och träna upp hennes föremålsintresse i skogen en bit från oss. Det gick ju som det gick... Spåret klarar hon klockrent men då är det ju föremålsintresset som brister men jag har ett knep som jag ska prova nästa gång. Jag hade inte grejer till det sist och fick fuska lite då Vi körde också lite uppletande och hon höll sig inne i korridoren och om hon kom utanför så var hon snabb tillbaka. Ett av skicken blev riktigt lyckat men resten var väl inget att skryta om Men som sagt, vi ska köra stenhårt på hennes föremålsintresse.

Men hon är ju fortfarande i vila och det vet hon så hon anstränger sig inte mer än nödvändigt Men det är roligt när vi väl kommer ut och tränar även fast vi kör en handikappvariant


Vi skyndade oss att fota för det var kvällmatdags och hon ville inte allt vara med och
stå stilla.


Men nog är hon snygg i sitt nya fina täcke våran lilla tjej


15 September 2009
2010-01-16 kl. 01:19:05 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu var det ett tag sen vi skrev. Vi har varit i Lule och haft lite semester och hunnit springa till veterinären en extravända eftersom Frejas sår hade svullnat. Men det visade sig att även om det ser mycket mer svullet ut så har det stabiliserats sen sist och blivit mindre innehåll om ni förstår.

När jag var där passade jag på att prata med ortopeden eftersom han aldrig kan ta sin telefontid (förstår väl jag det, han springer ju ut och in till jäklat alla patienter där). Jag frågade om Frejas motion och vi kunde börja promenera med henne och sen kom det efterlängtade. Vi kan börja träna lite smått i lydnad igen! Vet ni vad det första vi gjorde när vi kom hem var? Träna!

Vi körde bara lite på skoj eftersom hon varit i vila hur länge som helst nu. Men hennes attityd har aldrig varit så grym som då. Direkt då jag gick ut på gräsmattan förstod hon vad som var på gång och hon släppte mig inte med blicken en enda gång. Vi körde lite fritt följ och hon halkade inte bak, som hon brukar göra, en enda gång! Sen körde vi lite fjärr och nu när alla kommandon sitter började vi träna på att hon ska sätta sig och ställa sig rätt utan att flytta fram som hon har en tendens att göra. Det gick jättebra och jag vet inte vem av oss som var mest nöjd

Jag tror hon har kommit in i någon jobbig period nu också. Hon vill helst vara under skinnet på oss och idag när jag och Stefan låg brevid varandra i soffan kom hon och la sig PÅ oss. Så fort jag och Stefan kramas blir hon hysterisk och ska också vara med. Vi får med andra ord ALDRIG vara ifred. Hon följer efter oss och är som ett jäkla plåster. Hon har även börjat bli hysterisk så fort vi lämnar henne ensam. Det spelar ingen roll om det är hemma eller utanför affären. Vad har hänt med våran fina Freja? Men det borde nog gå över.

Måste även berätta om en annan sak som hände hos veterinären som var nära att sluta som misshandel.

Jag och Freja kommer ut från rummet och ska gå med papprena till receptionen (eller vad det nu heter) för att vi inte ska behöva betala något. När vi står och väntar på våran tur kommer det in ett äldre par med en jack russel som mannen håller i famnen. Denna jack russel är ungefär så ouppfostrad som man väntar sig när det är ett pensionärspar som äger den (jo jag har fördomar) och försöker febrilt slita sig ur husses famn. När den uppfattar Freja som sitter brevid mig på golvet börjar den morra och sen skälla och försöker slänga sig mot Freja. Freja börjar vifta på svansen och försöker hoppa mot jack russeln men jag sätter henne ned och hon nöjer sig med att kolla medan jack russeln fortsätter skälla och kråma sig.
Då frågar tanten som sitter brevid sin man: Vad är det där för hund? Jag svarar att det är en Amstaff och då frågar hon: Jaha.. Är inte dom farliga? Man har ju hört. Är hon farlig?

Då kände jag bara hur det började koka i mig. Herre gud. Min "farliga" amstaff sitter snällt brevid mig och tittar på eran ouppfostrade jävla jack russel som morrar och skäller åt MIN hund. Ändå har dom mage och säga nått sånt till mig! Dessutom satt det en pomeranian på min andra sida som också morrade. Ändå är det min hund som blir ifrågasatt?

Jo jag vet att det är mycket fördomar om rasen men jag kan faktiskt inte hantera det. Om det hade varit någon annan som inte hade en hund som satt och morrade och skällde och som inte lät väldigt snorkig skulle jag förmodligen inte ta det som en förolämpning men jag blev väldigt arg faktiskt. Jag gav henne bara världens blick och besvarade inte ens frågan. Hade jag gjort det hade det slutat med att jag stod och skrek på henne och det vinner nog ingen på. Jag har hela tiden väntat på att någon ska ifrågasätta vårat val av hund eller kommentera hur elaka amstaffar är men det är faktiskt första gången någon som träffar mig och Freja säger något sånt där. USCH vad arg jag blir.

Den enda som har ifrågasatt oss är faktiskt mina föräldrar. Pappa sa att om en hund är avlad till något hur länge som helst går det inte bara att få bort det hur lätt som helst. Men jag lyckades prata omkull honom och när han träffade Freja blev han lika såld som alla andra. Mamma tyckte mest att hon var ful Så hon ifrågasatte väl inte riktigt varför vi valde en "kamphund" utan mer varför vi valde en så ful hund. Men jag tror nog att hon har ändrat uppfattning även om hon vägrar erkänna det För, det finns faktiskt ingen goare hund än Freja och det är nog många beredda att hålla med om


Där uppe till höger var det hon slog i på röntgenbordet. Det är där det nu har svullnat.


Hon sover mest hela tiden den där




så kommer jag och stör med kameran när dom får sin skönhetssömn Då får man
värsta blicken


Myspys med pappa


Hon ska alltid hålla om en med ena tassen också

Som ni ser sover hon på.. Alla bilder Hon är trött av sig våran lilla tjej


8 September 2009
2010-01-16 kl. 01:12:10 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag var Freja på återbesök hos veterinären igen, för vilken gång i raden vet jag inte.

Allt såg fint ut och det verkar inte bli alls så stora artrosutvecklingar runt hacket i benet som dom trodde att det skulle bli. Det gillar vi mycket!
Såret sa han att det inte var någon fara med, det var bara irriterat eftersom dom glömt ta bort stygnen sist vi var där. Jag visste inte när stygnen skulle bort och trodde att dom skulle sitta kvar tills dom sa nått annat. Han kollade ju trots allt på såret sist vi var där för att se hur det såg ut och då nämndes ingenting om att stygnen skulle bort. Nåväl, nu är dom borta och vi hoppas att irritationen försvinner snabbt.

Vad som kan spöka i bakbenen fick vi inget svar på. Stefan var där själv idag och sa att dom verkade stressade och det kan man ju förstå. Men jag får tro på min teori om att hon går kontigt med bakbenen eftersom hon haltar så kraftigt på frambenet.

Det är återbesök på tre veckor igen då benet borde ha läkt ordentligt.


7 September 2009
2010-01-16 kl. 01:11:42 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag var alla tre här hemma, jag, Stefan och Freja, väldigt rastlösa och hade tråkigt. Därför bestämde vi oss för att ta bussen till backen och gå på Djurmagazinet och öob. Vi var ute efter ett vintertäcke till Freja men vi hittade inga snygga täcken där så det slutade med två hundleksaker och en torkad benknota. Det var mycket populärt kan jag säga

Sedan knallade vi ned till ÖoB och köpte ett ganska fult blått regntäcke för 69:- spänn. Perfekt nu när det inte är tillräckligt kallt för vintertäcke.

Väl hemma igen så beställde vi ett vintertäcke från internet istället. Det blev ett brunt värmetäcke från hurtta som jag tyckte var jättesnyggt och för oss tjejer är det ju faktiskt det som är viktigast Nu hoppas vi bara på att det blev rätt storlek och att det sitter bra också.


Freja med hennes nya leksak eller vad man nu ska kalla det. Den var mycket populär.
Perfekt nu när hon inte kan vara ute!


Freja med hennes nya regntäcke. Ärret ser väldigt otrevligt ut nu. Speciellt längst upp
eftersom det var där det sprack när vi var sist och röntgade och hon fick panik. Men imorgon
får vi nog mer antibiotika. Det har börjat se otrevligt ut nu de sista dagarna efter att första kuren tog slut


En bit av den torkade benknotan. Det blev en smaskig beläggning på golvet av det. Usch!
Men hon gillade det i alla fall


Beslutsångest


Hela rumpan gick på henne för att hon tyckte den var så lattjo


Den här dagen har varit ganska händelsefull för lillan om man jämför med de senaste veckorna och nu ligger hon helt utslagen på soffan och snarkar. Det var skönt att få hitta på något om än det inte var något speciellt.

När vi gick tillbaka till bussen lade jag märke till att hennes gång på bakbenen var oren. Jag tror att det var vänster bak som hon var lite stel på och haltade lite. Så nu frågar jag er, tror ni att det är för att hon haltar på frambenen hon har börjat bli vinglig i bakdelen eller tror ni att det är något annat som spökar? Jag blev självklart jätteorolig direkt och började spekulera i både det ena och det andra.

Som tur är så har vi återbesök hos veterinären imorgon så då kan vi ju fråga där. Men det känns ändå jobbigt som tusan. Tänk om tänk om tänk om. Hojjaligen. Man kanske ska låta dom röntga i alla fall bara för att kolla.

Jag får uppdatera imorgon igen efter veterinärbesöket. Jag tror inte att jag följer med dit men jag blir noga uppdaterad av Stefan efter att han kommit därifrån


4 September 2009
2010-01-16 kl. 01:07:53 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6 kilo
8/6    -  17.9 kilo
15/6  -  19.2 kilo
22/6  -  19.3 kilo
29/6  -  19.7 kilo
6/7    -  20.5 kilo
13/7  -  21.2 kilo
27/7  -  22.9 kilo
3/8    -  23.1 kilo
10/8  -  23.5 kilo
17/8  -  24.2 kilo
31/8  -  24.5 kilo

Vi har inte varit så bra på att uppdatera det där med vägningen på sista tiden. Så siffrorna kanske inte stämmer på pricken, men vi får lita på att vårat minne är som det ska

Idag blir lillan hela 8 månader gammal. Oj så snabbt tiden går när man har roligt! Eller roligt och roligt, sista tiden har varit en ren och skär plåga för både henne och oss men det är ju förståeligt. Freja har varit jättejobbig att ha och göra med nu på sista tiden. Hon slappnar aldrig av, hon följer efter oss överallt och hon river lägenheten så fort vi lämnar den utan henne. Överskottsenergi? Javisst! Men samtidigt kan vi ju inte göra nått. Allt som man gör kräver ju att hon går eller springer och använder benen. Belastar man det läker det fortare och då är risken större att hon måste opereras igen.

På dagarna gör vi inte alls mycket. Freja sover ungefär 85% av dygnet och resten av tiden tigger hon mat och godis och ligger och myser med oss i soffan Vi kan knappt vänta tills benet är läkt och vi kan gå ut och träna igen, det blir väldigt tråkigt att bara ligga på soffan efter ett tag.

Jag har också drabbats av svininfluensan och den är precis lika hemsk som det står i tidningarna. Jag har iofs alltid väldigt hemska förkylningar men den här tar verkligen priset! Hoppas ni slipper den!

Nu är det dags för myspys med Stefan och Freja innan det är dags för att lägga sig och sova


Bus i soffan en kväll


Freja är lite frän med en sjal


Men sen blev hon trött på poserandet och ville sova istället


Jag har också träffat Karins lilla schäfervalp som hon hade med sig från avelsstationen där hon jobbat i sommar. Proxy heter hon och det här var den enda bra bilden jag fick av henne eftersom hon inte ville vara still


24 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 01:04:18 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag var vi på återbesök hos veterinären för att röntga och titta hur det såg ut. Jag trodde att benen skulle ha bytt plats med tanke på hennes många glädjeryck med brutet ben. Men icket! Det såg riktigt bra ut och han var nöjd eftersom benet redan hade sänkt sig = trappsteget är inte lika stort. Så det är ju påväg åt rätt håll!

Det blev en mindre brottningsmatch på röntgenbordet eftersom dom ville prova ta bilder utan att ge lugnande. Det har gått bra tidigare men idag gick det inte alls. Hon slog upp lite av såret och det började blöda en massa. Jag fick panik och nästan skrek åt djursjukvårdaren att släppa henne och ge henne lugnande. Behöver jag säga att jag fick min vilja igenom?

Så nu är allt väldigt bedrövligt för min lilla tjej. Hon ligger just nu och sover men när hon är vaken piper hon och ynklar sig jättemycket

Jag passade även på att ta en bild (i smyg) på röntgenbilden så att ni också ska få se. Jag blev chockad när jag såg bilden och tyckte inte alls det såg bra ut! BENET ÄR JU AVSÅGAT FÖR TUSAN! Men ortpeden bara skrattade och sa att det faktiskt såg bra ut med tanke på omständigheterna och jag fick lov att hålla med honom

ja som ni ser är ju benet... Av. Men det ser bra ut! Haha.

På 14 dagar ska vi tillbaka för att ta ännu en bild så jag får passa på och ta en i smyg då också så att man kan jämföra kanske. Jag är en liten smygare. Synd bara att mobilkameran som jag har är urdålig. Men man ser ju som tur är i alla fall


22 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 01:02:17 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har vi tagit oss hem från Luleå för att lillan ska få vila ut ordentligt. Om det hade varit för två veckor sedan och vi hade velat att hon skulle vara lite mer aktiv skulle hon definitivt ha tyckt att vi var världens bästa mamma och pappa som låter henne vila. Men nu, när vi vill att hon ska vila, har hon helt plötsligt förvandlats till ett energimonster som måste få springa och leka även fast hon är vääldigt vääldigt halt och det är det sista hon borde göra.

Vi har en ganska smart lösning för det hela. Den går ut på att en alltid sitter i soffan och underhåller henne eller bara håller henne sällskap. Så fort man ställer sig upp ska hon också följa med och titta vad vi gör och hon har helt glömt bort innebörden av ordet STANNA. Jag har fått riktiga super-öron och hör skillnad på olika ljud när hon krälar runt i soffan. Jag har flera gånger ropat stannaaaaaa från köket och när jag kollat till henne i vardagsrummet så ligger bakbenen rakt bak på soffan medan frambenen är nere på golvet. Ja, man blir galen på henne men jag måste medge att det är väldigt gulligt Men idag for jag på stan och köpte hem ett stort nytt ben (eftersom det vi hade inte dög för den fina damen) och hon låg i två timmar tuggade utan uppehåll. Det kommer nog gå många ben i det här huset de närmsta veckorna

Idag när jag stod i köket och pysslade blev hon plötsligt väldigt spontan och arbetsvillig och satt sig i utgångsposition och tittade på mig med bedjande ögon. Stackarn är så understimulerad att hon gör vad som helst för att få leka eller träna

Idag var det dags att ta av hennes morfinplåster, som förövringt lossnade var femte minut. Än så länge har vi inte märkt nån skillnad på henne. Men det kanske tar ett tag innan effekten försvinner? Det hade nog varit bättre om hon fick känna att hon hade ont. Hon är väldigt oförsiktig nu och vi vill inte gärna hålla på att ge henne lugnande. Veterinären sa att det kan vara ett alternativ om hon är för oförsiktig men då sitter jag hellre i soffan och håller i henne med tvång hela dagarna.

Men annars går det bra än så länge. Hon ligger mest ned hela dagarna och vi bär henne ut på gräset och in igen när vi rastar(upp för 2,5 trappa). Hon är väl ute 15 minuter om dagen om ens det. Det är så tråkigt för henne! Men är det vila så är det.

Hennes sår ser än så länge bra ut men nog tycker jag dom var lite slarviga när dom sydde. Det är ganska ojämt och "bulligt". Men det kanske är svårt att sy snyggt på benet där det inte är så mycket hud tillgodo? Det gör ju inte oss nått att det kommer bli ett fult ärr egentligen. Det kanske bara jag som är kinkig?

Nä nu blir det inget mer nattligt skrivande. Det är dags att gå och lägga sig!


19 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 01:01:48 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har vi varit och hämtat lilla Freja. Ortopeden skrattade och berättade att hon var lika positiv till allt idag som hon var igår och att personalen hade haft sitt att göra med henne Det är ju lite besvärligt eftersom hon redan tar stöd på benet och ångar fram som ett tåg. Men när vi kom hem haltade hon rejält så hon kanske börjar känna efter och blir försiktigare snart.

Vi fick hämta henne på baksidan av djursjukhuset så att hon inte skulle halka på golvet och det var ett kärt återseende. Hon skuttade och hoppade och pep och var helt galen. Att lugna henne var en hel vetenskap men tillslut så gick även det.

Vi ska tillbaka för att röntga henne på måndag men idag far vi hem ändå. Det var ett tag sen vi var hemma om man säger så..


18 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 01:00:54 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag var den stora dagen för operationen. Vi klev upp klockan 6 på morgonen och släppte ut Freja för att kissa. Ni skulle ha sett blicken hon gav mig när jag gick in i Alice rum för att hämta henne Hon sträckte på sig och sen gav hon mig världens bitchblick som att hon ville säga: Men gå och kissa själv din jäkla kärring, vet du vad klockan är?!

Tillslut, efter en massa trugande och mutande, fick jag ut henne för att kissa och sen fick hon ligga och dra sig i sängen med Alice till det var dags att hoppa på bussen vid klockan 7

När vi kom fram till djursjukhuset gick allting ganska snabbt och smidigt. Vi fick fylla i nått papper och sen kom han som skulle operera henne in. Jag hade inte haft några höga förväntningar på att jag skulle förstå vad han sa men han var jättetrevlig och förklarade verkligen så att man förstod. Han ritade upp armbågen på ett papper och förklarade hur själva ingreppet skulle gå till och då tackade jag gudarna (eller kanske våran lärare) för djursjukvårdskursen som vi haft. Det gjorde allt lite lättare i alla fall!

Själva ingreppet går ut på att såga bort en bit av benet för att få bort ett trappsteg som bildas. Jag tror meningen var att trappsteget skulle hamna längre ned så att inte all belastning hamnar just på trappsteget som det gör nu.

Jag frågade även lite om andra som genomgått operationen och hur det gått för dom och han sa att det är god prognos Men än är det nog för tidigt att ropa hej.

För någon timma sen ringde han upp och berättade att operationen har gått bra och att han tog bort ungefär 3,5-4 mm av benet (ulna?) som är för långt. Han verkade nöjd med operationen och jag är så lättad att det äntligen är gjort!

Vi får komma och hämta henne först imorgon och det känns skitjobbigt att veta att hon ska ligga själv i en bur hela natten och må dåligt. Vi har bestämt oss för att hon ska få sova med oss i sovrummet nu närmaste tiden efter operationen så att vi kan hålla koll på henne och så att hon inte väcker oss mitt i natten för att hon känner sig ensam eller har ont.

Nu vill jag bara att det ska bli imorgon så vi får åka och hämta våran lilla flicka. Vi har lite problem med hur vi ska ta oss men jag får försöka fixa skjuts (förbannat att vi inte har körkort nån av oss än!). Men allt kommer nog ordna sig så småningom:)


15 augusti 2009
2010-01-16 kl. 01:00:20 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har hela situationen med Freja börjat sjunka in och jag kan ta det lite mer lugnt. När vi hade kommit hem från veterinären i torsdags var jag helt förstörd och Freja var groggy och pep och ynklade sig hela tiden. Jag var på gränsen till tårar hela kvällen och daltade som tusan med henne. Jag tror att hon utnyttjade situationen litegrann faktiskt I ett par timmar låg jag med henne på golvet i vardagsrummet och tittade på tv. Efter ett tag flyttade vi upp i fotöljen och mitt i natten hade "bakfyllan" försvunnit och hon var piggare än någonsin. Så vi gick på prommenad i mörkret och hon fick springa lös och lattja hur mycket hon ville.

Igår försökte vi nå ortopeden men han hade inte tid att ta sin telefontid så vi är fortfarande lika ovetandes som förut. Däremot har vi letat på internet och hittat vad vi tror att det är baserat på vad veterinären sa åt oss. Men än så länge är det bara gissningar och ovisshet. Det är väldigt jobbigt att veta att hon ska opereras men inte veta hur det kommer gå till och vad som behövs efter operationen.

För säkerhetsskull får hon massor med äventyr nu varje dag innan operationen. Vi vet ju inte hur länge hon kommer ha ont och inte kunna gå efteråt. Jag är faktiskt lite sur för att dom inte kunde ge oss mer information när vi var hos veterinären. Kunde inte hon svara kunde hon i alla fall försökt få svar på våra frågor. Speciellt när allt ska ske så snabbt.

Usch. Jag hatar denna ovisshet men vi håller tummarna för att det ska bli bra. Något annat finns inte i våran värld!


Freja är så trött precis då vi kommit hem från veterinären. Hon rymde ut på baksidan
där vi hittade henne sittandes såhär


Idag var vi vid miljögården och tittade på djuren. Freja skaffade sig en polare


Klart att fåret ska ha en puss också


Freja tittar på hönorna och tupparna, dom lät jättekonstigt och Freja funderade på
på vad det var för konstiga hundar


13 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 00:56:30 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag har vi som sagt varit till veterinären och det är inte allt för goda nyheter jag kommer med.

Vi började med att väga henne och damen väger nu 23,7 kilo. Sedan fick vi berätta om hennes hälta och springa ett par varv i korridoren med henne. Efter det fick hon lite lugnande och somnade så sött på bordet. Vi fick ta fem bilder på frambenen och sedan kollade både veterinären och ortopeden på bilderna. Jag fick en dålig känsla i magen redan när hon kom in och sa att hon gett ortopeden bilderna för att han också skulle kunna kolla på dom. Var det inget på bilderna skulle han väl knappast behöva kolla på dom.

Några minuter av tortyr senare kom hon in och berättade att det var en förändring på vänster fram. Något mer förstod jag faktiskt inte. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att veterinären heller visste vad det var för något utan hon förmedlade bara var ortopeden sagt. Jag förstod i alla fall att det var ett ben som växt lite för mycket som tröck och skavde så att det blivit lite pålagringar. Men imorgon har ortopeden telefontid och då ska jag vara den första som ringer. Det kan ni ge er fan på.

Den enda chansen Freja har är operation och vi har fått en tid nästa vecka på tisdag. Jag vet ingenting om operationen eller hur stor chans det är att hon blir bra igen. Jag fick inte reda på något.

Nu känner jag mig bara helt jävla tom. Ingenting blir någonsin som jag tänkt mig och alltid ska det vara något som jävlas. Jag hoppas bara Freja blir bra. Hon MÅSTE bli bra. Hon är ju våran lilla bebis..

 


9 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 00:56:03 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Igår for vi tillbaka till Luleå för att umgås lite med min familj och för att passa på att gå på loppis på hertsödagen Min mamma är helt frälst i loppisar och fyndar alltid jättefina saker. Jag gillar också att gå och titta hittar sällan något fint. Freja tyckte att det var jätteroligt att gå omkring bland alla människor och passade på att ge en tant en slick på foten i förbifarten Jag förstår inte vad det är hon har för fötter! Men gillar dom, det gör hon!

Innan vi gick på loppisen passade vi på att spola av våran altan på baksidan så att den fick torka medan vi var borta. Slangen togs fram och jag väntade mig att Freja skulle hålla sig på säkert avstånd eftersom hon inte alls varit så förtjust i vattenstrålen tidigare. Men ack så fel jag hade. Inte hade jag hunnit spola länge innan jag hade en galen liten amstaff som sprang efter vattenstrålen och gjorde tappra försök att fånga den. Behöver jag säga att hon inte lyckades Men hon gav sig inte och när vi var klara med altanen var hela hunden sjöblöt. Jag tror att hon tyckte det var skönt att bli avspolad efter bussfärden Idag tänkte jag att vi kunde göra samma sak eftersom det var så varmt och stackarn bara låg under bordet och var helt död. Och hon tyckte det var minst lika kul idag! Hon passade även på att hoppa i ungarnas pool och sprang runt som en galning

Det var ungefär det enda vi har orkat med idag. Träning kör vi endast mycket korta pass men Freja tycker inte att hon behöver koncentrera sig när hon är i Lule. Då leker hon mest med ungarna, badar, tigger, käkar isglass och flirtar med alla som kommer hit Men så länge Freja är nöjd och glad är vi också det! På sommaren ska man få ha lite semester när det är så förbaskat varmt!


7 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 00:55:33 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har jag pratat med veterinären och jag antar att ni är lite nyfikna på vad dom sa. Jag skulle då ha varit det i alla fall!

Jag ringde som sagt till djursjukhuset i gammelstad för att få lite råd från en annan klinik eftersom det inte kändes som att dom lyssnade på oss i Öjebyn. Dessutom är jag mycket bättre på att prata och göra min vilja klar än Stefan är Så jag ringde, och ringde, och ringde, och ringde. I två timmar. Men sköterskan var inte där så jag fick aldrig något svar. När vi äntligen fick svar och jag fick berätta hur jag upplevde det och att vi var väldigt oroliga för att det skulle vara nått allvarligt tyckte sköterskan att vi skulle boka en tid så att dom fick dubbelkolla henne. Så jag bokade en tid i gammelstad på torsdag nästa vecka klockan 13.00. Hoppas nu att dom kan fastställa vad det är!

Även om dom "dissade" oss på öjebyns djursjukhus tror jag inte att jag hade nöjt mig med något annat än att få en tid. Jag hade nog ringt från djursjukhus till djursjukhus ända till jag fick prata med någon som tyckte att vi skulle komma in och kolla henne. Men nog känns det lite olustigt när man ringer och är jätteorolig eftersom vi tyckt hon ömmat i en led och får som svar att vi ska ge henne ÄNNU MER rimadyl fast än vi redan fått ut två recept som vi gett henne i omgångar. Det har ju inte märkts någon skillnad från då hon ätit smärtstillande och då hon inte ätit det. Dessutom känns det jättetråkigt att behöva hålla en valp, som helst av allt bara vill leka och springa hela dagarna, lugn. Hon får ju aldrig vara valp om vi ska hålla henne i koppel hela tiden!
Men jag måste medge att vi fuskat big time när det gäller koppelvilan. I början skötte vi oss men nu får hon vara lös och leka hur mycket hon vill. Kalla oss oansvariga om ni vill men det skär i hjärtat att se henne sitta och ha tråkigt medan alla andra får busa. Lite spring och lek skadar nog inte om man håller det på en lagom nivå (vilket vi naturligtvis gör). Och det har aldrig blivit värre heller! Hade vi sett att det blivit det hade det fått skära hur mycket det ville,

Nu kan jag knappt vänta tills det blir torsdag! Det är skrämmande men samtidigt nödvändigt. Jag hoppas verkligen att dom får reda på vad det är för fel med hennes ben nu och att dom kan göra något åt det.


7 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 00:54:46 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Frejas hälta har vi inte varit så oroliga för förut. Hon har inte ömmat i någon led och veterinären har lyckats lugna oss ganska bra sist vi var där.
Igår när vi låg i soffan och myste alla tre så böjde jag på hennes vänstra ben. Jag började nedifrån tårna och gick uppåt. När jag kom till armbågen började hon streta emot och när jag sen fick ihop benet började hon "rycka" i benet som om jag kom åt någon nerv. Det var ganska uppenbart att hon hade ont och nu är vi hur orolig som helst att det är något allvarligt.

Vi ringde tillbaka till veterinären igen eftersom vi ville få en ny tid och undersöka henne en gång till. Veterinären tyckte att vi skulle avvakta och vi har fått ett nytt recept med rimadyl. Stefan har varit inne på internet, på ett forum som vanligt, och läst nån skräckhistoria med en hund som fick diagnosen panosteit när det i själva verket var någonting annat. Han var tvungen att ta bort sin hund.

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så att jag kan ringa till gammelstad och fråga dom om råd också. Tycker även dom att vi ska avvakta får vi väl göra det i någon vecka till men jag ser helst att vi får åka och kolla upp henne så snabbt som möjligt. Det kanske blir bättre om man tar det hos två olika veterinärer? Den ena veterinären kanske har missat något som den andre hittar.

Ja jag vet inte riktigt vad vi ska göra nu. Jag prövade att vika ihop hennes ben nyss precis som jag gjorde igår och hon sov under tiden. Hon spände sig lite men det kanske har att göra med att jag väckte henne i hennes skönhetssömn?

Nä det känns inte bra att vara tvungen att gissa och vara orolig. Jag vill ha en ny tid så att vi får reda på vad det är någon gång.

Lite bilder kan jag bjuda på. De är ett par veckor sen dom är tagna men jag har inte fått in dom på datorn fören nu.
























Om inget annat funkar, vinkar vi:p






3 Augusti 2009
2010-01-16 kl. 00:45:28 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Oj vad länge sen jag bloggade nu. Det är inte lika roligt att blogga när jag inte har haft tillgång till att lägga in bilderna på datorn. Det är mycket roligare för er att läsa också om man har lite bilder att kika på

Det är nog en massa roligt som har hänt sen sist men dagarna liksom flyter ihop om man inte bloggar regelbundet och då glömmer man bort en massa

Vi kan ju börja med träningen. Den går fint, vi tränar inte lika mycket längre dels beroende på värmen. Ingen av oss har så stor lust att träna när det är så varmt. Men främst beror det på att Freja helst inte vill trava. Det har märkts från då hon blev halt att hon antingen går jättesakta eller springen så fort hon bara kan. Därför blir verkligen fria följet lidande då det verkligen går sakta då hon inte vill trava. Vi har därför inte tränat så mycket på det på sista tiden. Och när vi väl har tränat, har det varit väldigt korta sträckor och svängar till både höger och vänster.

Som tur är så finns det ju en massa annat man kan träna som inte kräver att hon ska trava Man märker snabbt att hon gör mer dumheter om hon inte får hitta på något under dagen. Typ tugga på tapeterna, riva ned allt från vardagsrumsbordet eller kanske länsa fönsterbrädorna Men hon har faktiskt blivit mycket bättre på att hålla tassarna borta från sånt nu.

Efter pdol kom Stefan och Freja upp och hälsade på mig i kattilakoski. Det var hur roligt som helst att få visa dom hur det såg ut där och att slippa sova själv på nätterna. Freja är en jäkel att sova med men som tur är så håller hon sig i fotändan. Mitt i natten vaknade jag av att hon tog världens skutt och landade på min mage. Sen såg jag att hon var fokuserad med blicken och då tog hon ett skutt till. Flugjagaren hade vaknat! Det kanske är lite smågulligt när hon gör så, men om klockan är 4 på natten när hon gör det försvinner allt det gulliga snabbare än fan

När vi for hem har hon fått sova hemma hos mina föräldrar några nätter men hon har även övernattat hos shaw och hos Ylva. Hemma får hon endast vistas i min lillasysters rum eftersom min andra lillasyster är allergisk. Så vi har mest varit ute och lekt. Man märker verkligen att Freja är ett barn. Hon är helt tokig i ungarna här och springer och leker med dom så fort hon får chansen. Hon är så enkel att ha lös också och springer inte iväg någonstans Det som är lite knepigt är ju att vissa av ungarna är lite halvrädda för henne. Dom ska härja upp henne men när hon blir för uppjagad börjar dom skrika, gråta och springa. Då blir ju Freja ännu mer uppjagad och springer efter dom. Jag har försökt förklara för dom att om dom inte vill ha henne springandes bakom dom ska dom låta bli att springa. Men dom är ju så små så dom förstår ju inte. Så när de värsta ungarna är här får Freja sitta fast i kopplet. Det tycker hon inte är speciellt roligt kan jag ju lova

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6 kilo
8/6    -  17.9 kilo
15/6  -  19.2 kilo
22/6  -  19.3 kilo
29/6  -  19.7 kilo
6/7    -  20.5 kilo
13/7  -  21.2 kilo
27/7  -  22.9 kilo
3/8    -  23.1 kilo

Det ser ut som att hon ökar lite långsammare nu! Hoppas hon fortsätter att göra det så att det stackars benet får vila lite. Vi missade en vecka och det var ju lite synd. Men det blir så när man har mycket att göra

Dessutom har hon börjat löpa också. Så imorgon ska Stefan fara och köpa ett tikskydd så att vi slipper gå och torka blod hela tiden


Här ligger Freja med min lillasyster. Båda sover djupt och är helt utslagna

14 Juli 2009
2010-01-16 kl. 00:44:21 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu är jag hemma igen efter 9 (hemska) dagar av arbete borta från Stefan och Freja. Sista dagen var verkligen en plåga och jag ville bara hem. Men nu är jag äntligen här och ett fint välkomnande fick jag också! Freja kom in i hallen och när hon upptäckte att det var jag blev det pusskalas för hela slanten. Hon försökte krypa under skinnet på mig och var helt galen Men jag var nog minst lika galen jag också så jag la mig bara ned på golvet (utan att ha kramat Stefan eller nått) och pussades med Freja

Stefan visade idag vad han har lärt Freja och den damen är riktigt duktig må jag säga! Nu sitter ligg, sitt och stå jättefint. Hon kan ta ett kliv fram ibland när hon ställer sig men det ordnar nog till sig snart. Från ligg till stå är hon lite seg ibland men kommer nog ordna sig med tiden det också

Hennes fria följ har blivit grymt snyggt på raksträckorna och jag svällde av stolthet över Stefan som tränat så bra med henne medan jag varit borta Han vågar inte riktigt träna med henne när jag ser och är hemma eftersom har tror att han inte kan. Men han är ju hur duktig som helst!  Vi har börjat svänga åt höger nu också och det går faktiskt bra också! Jag tror inte att det kommer bli nått problem bara vi tar det lugnt och i hennes takt

Dom har också börjat träna slalom och det ser jättefint ut det också. Hon är helt perfekt med andra ord våran lilla tjej

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6 kilo
8/6    -  17.9 kilo
15/6  -  19.2 kilo
22/6  -  19.3 kilo
29/6  -  19.7 kilo
6/7    -  20.5 kilo
13/7  -  21.2 kilo

Som ni ser går hon fortfarande stadigt uppåt men hennes tjockisfett har nästan försvunnit helt och hon känns fin i hullet Hältan har börjat bli bättre också och syns inte alls lika mycket som förut men är fortfarande kvar litegrann. Det är främst efter vila det syns och ibland haltar hon inte alls. Så på bättringsvägen är det ju!

Nu ska jag se till att umgås med mina hjärtan så mycket som möjligt den här veckan som jag är hemma. Alltså ska jag inte sitta vid datorn så mycket till! Men jag ska försöka ta nya bilder här någon dag och lägga upp

 


2 Juli 2009
2010-01-16 kl. 00:43:51 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Innan vi börjar var det ju vägningen den här veckan!

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6 kilo
8/6    -  17.9 kilo
15/6  -  19.2 kilo
22/6  -  19.3 kilo
29/6  -  19.7 kilo

Det börjar bli en lång lista!

I veckan har det varit väldigt varmt och Freja har varit ganska seg och inte orkat så mycket. Min mamma och lillasyster har varit här och då har vi ofta följt med dom och hittat på saker på dagarna. Vi har varit och lekt i klätterställningen på havsbadet och Freja var så avundsjukt för att inte hon fick vara med. Hon satt och höll koll på ungarna och försökte emellanåt springa dit men det tog stopp av kopplet

Vi har också varit på gläntan och badat. Freja verkligen älskar att bada och sanden gör henne helt tokig. Jag provade också bada på gläntan men vattnet var för kallt så jag stod mest och tittade på. Freja däremot var helt tokig och ville springa med alla ungar i vattnet. Det var verkligen skönt att få bada av henne när det var så varmt och efteråt var hon helt utslagen av allt busande

Stefan har gått och badat med henne och Nova här i Öjebyn ett par gånger också. Jag är för slö för att följa med när det är såhär sjukt varmt. Idag känns det liite svalare i alla fall.

Träningen går också bra men vi tränar bara kortisar nu när det är så varmt. Jag kan inte kräva att Freja ska koncentrera sig när jag knappt klarar av att göra det. Vi har börjat med lite olika tricks nu också mest för att lätta upp stämningen när vi tränar lydnad. Jag har en förmåga att bli för seriös då

Nu blir det till att sitta och vänta på att Stefan kommer hem med vovvarna från badet!


18 juli 2009
2010-01-16 kl. 00:43:10 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Jag hade skrivit en LÅÅÅNGT inlägg och så försvann allt! Nu orkar jag verkligen inte skriva om det men jag lägger in bilderna som jag tänkt så får jag skriva en annan dag igen


Dagen då vi var i gläntan och badade (hitta på morsans kamera som vi lånade att fota med)


Väärldens roligaste leksak enligt Freja


Duktiga tjejen:)


Lite fritt följ


Lilltjejen har blivit stooor


"Men ge mig leksaken dååå!"


Platsliggning


Platsliggning


Freja vinkar


Ligg


sitt


Stå (och jäklar han lyckas ta precis då jag belönar)


Inkallning


Lite lek med farsan

Ja, där har ni lite bilder på vad vi håller på med när vi tränar! Det kommer fler bilder sen men usb-kabeln till systemkameran är på vift så det får vänta tills jag fått hem den igen

Bilderna är tagna idag förresten och som ni ser har hon hunnit bli väldigt stor våran lilla bebis


28 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:32:14 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu är jag hemkommen efter en veckas arbete. Eftersom jag jobbar långa pass får jag vara ledig typ en vecka mellan varven. Om det blir mycket nu i Juli kommer jag säkert jobba mer men jag njuter av den lilla ledigheten jag har nu

Igår när jag kom hem till Pite var Freja ute med Stefan och hans familj. Jag hoppade ur bilen innan den hunnit stanna och ropade på Freja. Först stod hon still ett tag som för att kolla att det verkligen var jag. Sen for hon mot mig i 190 kilometer i timmen, bromsade in mot mitt ben och visste inte riktigt vad hon skulle ta sig till. Hon pep/gnällde/snarkade, vifftade på heeela rumpan och när jag började gå efter att jag hälsat på henne ett tag så skuttade hon vid min sida som en känguru. Gissa om jag var lycklig av att vara hemma?!

Det är marknad här i Öjebyn och samtidigt är det piteå summer games. Freja har fått gå med på marknaden och vi blir stoppade ganska ofta och får kommentarer om hur fin hund vi har Att hon inte bryr sig ett smack om andra hundar och människor är ju ett under också! Hon har som jag säkert skrivit förut allmänlydnaden medfödd Vi träffade även hennes kompis Ozzy och då blev det andra bullar. Hon blev jätteglad över att se sin kompis och kunde inte komma fram till han nog snabbt Tur att hon bara gör så med hundar hon känner. Hade det varit med andra hundar hade det ju varit pinsamt.

Lydnadsträningen står inte stilla för att jag är borta! Nej Stefan har stått i som tusan och nu kan hon även stå utan hjälper. Fritt följ är hon jätteduktig på också men vi använder mycke hjälper och tar högst 3 steg än så länge. Vi kommer nog ligga där ett tag och nöta så att vi får det rätt.
Vi körde inkallning idag och vilken fart det var! Hon brukar vara ganska slö och gillar ju inte lek i träningen så mycket. Men träningen har gett resultat och hon for som skjuten ur en kanon. Platsliggning är inga problem heller. Hon ligger om jag säger att hon ska ligga. Däremot kan hon ställa sig när jag börjar gå fram mot henne med det har hon börjat skärpa sig med när hon fattat att hon får belöningen när hon ligger ned. Jag har inte haft henne liggande mer än 1 minut hittills men som sagt har det aldrig varit något problem så jag tror nog att hon klarat ännu längre utan problem Kanske ska prova lite längre någon dag? Ja vi får se, jag vill inte pressa henne så himlans mycket. Det ska ju vara roligt att träna och jag vill att hon ska lyckas så att hon inte lessnar.

Hältan då? Jo hon haltar fortfarande men inte lika starkt som förut så förhoppningsvis är det påväg att försvinna! Det är ju bättre nu och jag hoppas verkligen att det forstätter bli bättre så att vi slipper oroa oss så mycket. Hon verkar då inte störas nämnvärt av hältan, men då är hon ju inte den som klagar. Det är ju uppenbart att hon har ont eftersom hon haltar men ändå kan hon vara igång och springa och ha sig utan ett ljud. Hon har inte tid att ha ont

Lägger in lite bilder som är tagna för nån vecka sen








Nog är hon en riktig snygging vårat lillhjärta


23 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:26:58 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Jag fick åka lite tidigare och jobba så Stefan ska få uppdatera åt er om han orkar. Annars får jag uppdatera när jag har tid och är hemma med Freja

Vägningsdag igår

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6 kilo
8/6    -  17.9 kilo
15/6  -  19.2 kilo
22/6  -  19.3 kilo

Vi har börjat ge foder två gånger om dagen istället för tre. Det blir mycket lättare att minska då tycker jag, men det kanske bara är jag som är dålig på att räkna?


16 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:26:28 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har vi tagit studenten i Fredags och det var väldigt trevligt. Aldrig mer gymnasiet! YES! Sen att betygen inte alls blev illa är ju inte heller fel

Freja då? Hon lever och mår bra. Hon har gått och blivit helt tokig och jobbig, som jag skrivit tidigare. När Stefan var i kyrkan när vi tog studenten hade hon passat på att riva ned allt som stod på fönsterbrädan i vardagsrummet. Hon är inte alltid så bra på att vara hemma själv har jag märkt. Det måste vi verkligen börja träna mer på.

I Lördags for vi till Luleå för att hälsa på mina föräldrar och få ta det lugnt ett tag. Freja fick då bo hos Shaw med min syster Alice. Där blev hon bortskämd så det räcker och blir över har jag hört. Hon har fått sova med Shaw och Shaws mamma i sängen och har nog fått äta korv och onyttigheter så det räcker och blir över Men har vi semester måste man ju få skämmas bort lite (det gör hon ju i vanliga fall också. Men ändå)

Träningen går bra också. Vi har börjat smått med att ta ett steg efter att hon satt sig i fotposition. Men jag vill inte skynda på något så att jag får backa sen för att det blir halvdant. Varken jag eller Freja har bråttom någonstans Stanna kvar har vi också börjat köra mycket ute. Både med inkallning och platsliggning. Hon har lite svårt att ligga kvar ibland när hon vet att det är jag som står där borta och håller i godiset men hon är sjukt duktig ändå! Jag är så stolt över våran lilla tjej

Ligg har hon helt glömt bort hur man gör nu också! Hon något seg när hon lägger sig men lägger sig alltid när jag ger kommando. Sen i lördags har allt raderats från hennes lilla huvud och hon förstår verkligen inte vad man menar med LIGG. Hon står bara och tittar på oss som att vi är dum i huvudet ungefär Men det kanske är för att hon tycker det är lite obehagligt att ligga ned utomhus. Inomhus på golvet går det hur bra som helst. Det får vi också träna på med andra ord!

Vägningsdag igår!
23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6 kilo
8/6    -  17.9 kilo
15/6  -  19.2 kilo

Jag skyller AAAAALLT på Stefan eftersom det är han som gör iordning hennes mat Men vi har minskat och nu vill jag faktiskt inte minska mer. Sist vi minskade då hon stod still var hon jättehungrig hela tiden och så vill jag absolut inte att det ska vara.

Stefan är hemma i Öjebyn nu med Freja och han säger att han också börjat se att hältan blivit bättre men jag vill inte ta ut nått i förskott. Det är bara hålla tummarna


11 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:26:01 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu när hältan hållt i sig ett tag blir överskottsenergin mer och mer påtaglig. Jag vågar inte fara och göra ett spår till henne eftersom det är så ojämn terräng och jag vill verkligen inte riskera något nu när det börjar bli lite bättre (kanske bara det är jag som inbillar mig?)

Så idag bestämde jag mig för att ta med henne på skolavslutningen för tvåorna och treorna. Då får hon i alla fall vara ute och inte bara ligga inne och sova hela dagen.

Allt har gått bra. Freja har varit ovanligt jobbig idag, dragit mer i kopplet än vanligt, skuttat mer och försökt gå fram till folk. Men för att vara fem månader tycker jag att hon sköter sig exemplariskt. Hon tyckte att det var jätteroligt med sand och var väldigt avundsjuk på alla som fick bada medan hon knappt fick doppa tassarna.

Efter att vi varit klart på avslutningen gick vi upp till stan eftersom jag, i sista stund som vanligt, var tvungen att köpa mig en studentklänning till imorgon. Freja fick vara på Kalles med Anna medan hon jobbade och hade busat som tusan nästan hela tiden Freja tycker alltså det är jäkligt kul att gå på krogen, i alla fall så länge det bara är Anna och hon

Sedan fick hon följa med en sväng på stan medan jag och Anna paniksprang in på olika affärer innan bussen till Öjebyn gick. Freja skötte sig jättebra medan hon satt med pappa utanför och väntade på oss

När vi kom hem fick hon sig lite välbehövd sömn. Men inte dröjde det länge innan vi skulle gå och fixa flaket till imorgon. Så hon fick följa med till skolan och fixa flaket. Det konstiga är att hon knappt var trött. Jag trodde jag skulle få dra henne till skolan men icket! På hemvägen var hon också pigg och glad och när vi kom hem fick hon sitt vanliga tuppjuck, slog bak huvudet och kutade runt som en dåre. Trapporna tog hon på 0,2 sekunder och sen stod hon och gjorde lekinviter när jag kom upp för trappan.

Hon drog ett race till Stefan som satt i soffan och sen däckade hon som på beställning

Nu ska Freja få ligga och sova medan jag och Stefan går till Linda och tittar på film. Det blir perfekt ensamträning


8 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:25:28 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Det händer inte så mycket här än lydnadsträning nu när hon fortfarande haltar. Idag var haltningen lite bättre eftersom hon fick ta det väldigt lugnt igår. Bara korta korta promenader och en massa vila.

Eftersom överskottsenergin bara lyser om henne vissa stunder så hittar hon på en massa massa dumheter nu för tiden. Bland annat så hittade jag henne på vardagsrumsbordet här för någon dag sen. Hon försöker också klättra upp på köksbordet där matskålen står och inatt tuggade hon på Stefans stereo som står på golvet.

Vi hade fått fiskyngel igår också, 9 stycken hann jag rädda och jag var jätteglad eftersom jag trodde att det var två av samma kön vi hade fått. Tror ni inte hon går och river ner burken med mina yngel i och står och dricker upp vattnet från golvet precis när vi ska gå och lägga oss.

Nåja, det är väl sånt vi får stå ut med. Vi får försöka komma på henne när hon är IN ACTION nästa gång så att vi kan fya henne, sånt här kan hon inte fortsätta med och jag vill inte behöva köpa en bur. Då har vi en ylande hund istället. Det går nog över när vi kan börja motionera henne mer får vi hoppas.

Idag är det måndag = Vägningsdag.

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6 kilo
8/6    -  17.9 kilo

Både jag och Stefan tappade hakan när vi såg hur mycket hon hade gått upp. Hon har inte fått röra sig särskilt mycket, vi har ökat fodret med ca 15g/mål eftersom hon blivit äldre och för att hon inte ska gå ned i vikt. Men det kanske är för mycket? Vi får ta och minska lite igen. Det kan ju också ha att göra med att hon fått röra sig mycket mindre den här veckan. Jaja, ingen fara än så länge. Hältan börjar ju bli bättre (hoppas jag)

Tänkte även lägga in lite bilder från då vi var och badade. Dom blev inte bra men man ser ju i alla fall att det är en hund på bilden
















Hon kan då sova hur som helst den där


4 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:19:19 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag fyller Freja hela fem månader! Helt otroligt var tiden går fort när man har roligt

Eftersom Freja tråkigt nog inte får busa och överanstränga sig innan hältan gått över har vi gjort en massa massa lydnad för att hon i alla fall ska få göra någonting. Det har artat sig riktigt riktigt bra och nu har hon börjat få jättefina fotpositioner och förstår verkligen vad det är hon ska göra. Jag är så himla nöjd med henne.

Första grejen vi skulle lära henne, sitt, var jobbigast tycker jag. Då hade hon inte hajjat det här med inlärning över huvud taget. Nu när vi lärt henne ett par saker så har hon också börjat bjuda mer på sig själv och försökter själv klura ut vad hon ska göra för att få godisen.

Jag hade faktiskt räknat med en riktig soffpotatis eftersom hon är så lugn. Jag trodde att hon skulle vara ointresserad och att jag verkligen skulle behöva jobba för att hålla motivationen uppe. Men hon är väldigt intresserad av vad vi ska göra och försöker verkligen. Det gör mig jättestolt och glad!

Däremot tycker hon inte att träning och lek hör ihop över huvud taget! Träning går mer ut på köttbullar för henne och försöker jag belöna med lek börjar hon nosa på händerna som för att fråga vars godisen är. Men hon har inget vidare föremålsintresse alls. Det är inge roligt med leksaker eftersom dom inte smakar gott. Men det ska vi nog också kunna träna på

Jag har fått en j*vulsk träningslust sen Freja kom hit. Hon ska kunna allt och vi ska erövra världen Nåja, kanske inte riktigt allt men så länge vi båda tycker det är roligt så ska vi fortsätta träna. Hon är en riktigt rolig träningskompis och det ska bli så roligt att snart kanske få börja tävla med henne.

Om jag vågar


3 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:18:39 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag har vi varit till veterinären med Freja.

Veterinärbesöket började med en massa massa väntan. När veterinären kom var Freja jätteduktig. Vi fick undersökas i korridoren eftersom inget rum var ledigt och Freja var jätteduktig. Hon satt mest och tittade på alla andra hundar med öronen på helspänn och ibland vände hon sig till veterinären för att ge henne en puss.

Freja reagerade en gång på vänster fram när hon klämde på benhinnorna men annars var hon helt obrydd. Därför misstänkte hon panosteit direkt men ville ändå röntga för att se att armbågarna var okej.

Det betydde att vi fick vänta ännu mer på röntgen. När vi väl fick komma in la vi Freja på bordet och hon var jätteduktig. Veterinären tyckte inte att vi skulle sedera henne eftersom hon är så lugn och jag var lite orolig att monstret som säkert finns någonstans inom henne skulle bryta ut när hon väl läg på bordet. Men icke! Hon låg stilla, tyckte det var lite läskigt men låg stilla. Efteråt körde vi sitt och ligg på bordet bara för att hon inte skulle tycka det var så läskigt och förstå att man inte alltid blir nedbrottad när man är på bordet

Veterinären kom in ganska direkt efter att bilderna tagits och berättade att det såg fint ut på röntgen. Ingenting på armbågarna och det är ju inte säkert att man ser panosteit på röntgen så det är säkert det.

Vi fick utskrivet rimadyl iaf, så ska ge i en vecka ungefär och sen pröva om det lugnat ned sig med haltningen. Har det inte gjort det så skulle vi hämta ut mer medicin och ge en omgång till.

Så nu är jag otroligt lättad! Nu håller vi tummarna på att det går över och hon kan få börja leka med alla vovvorna igen Hon blir ju så sugen när hon ser alla sina kompisar i skolan.

 


1 Juni 2009
2010-01-16 kl. 00:17:49 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Freja haltar fortfarande så på onsdag har vi tid hos veterinären. Hoppas det inte är något farligt nu bara. Jag är nervös som attans.

Snart är det sommarlov och jag ska åka till Kattilakoski och jobba på en restaurang där min pappa jobbar. Jag kommer alltså inte att vara hemma nästan någonting i sommar. Det kommer bli jättejobbigt att vara ifrån mina fina Stefan och Freja. Men jag får komma hem så ofta jag kan.

Freja fortsätter att vara sitt vanliga lite lata jag. Hon har hunnit med mycket dumheter de senaste dagarna. Bland annat snodde hon min macka från bordet här om dagen Då var hon billig kan jag lova! Men bjussar man inte får man väl skylla sig själv

Vi har också hunnit med TVÅ dopp! Frejas första i Lördags och det tyckte hon var superroligt. Hon plaskade runt och satt sig ned i vattnet. Det såg så roligt ut eftersom baken guppade upp och ned och när jag kände efter så flöt bakbenen i vattnet Så när hon blev satt (flöt) hon och tittade på de andra hundarna som sprang omkring i vattnet och härjade.

Andra doppet blev hon lite modigare och skulle ut på lika djupt vatten som de andra hundarna. Det resulterade i att hon fick huvudet under vattnet TVÅ gånger eftersom hon försökte skaka på huvudet när det kom vattnen i öronen. Tur att hon bara går så långt ut när det är någon annan som står där, annars hade det kunnat sluta illa för lillstumpan.

Idag är det måndag igen! Vägningsdag med andra ord.

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16.7 kilo
1/6    -  16.6

Hon har alltså gått ned ett hg. Jag gillar inte riktigt det och ska prata med veterinären när vi kommer dit. Hon får ju rätt lite mat så vi ska öka en del nu så att hon i alla fall inte går ner i vikt.

Nu är det bara att hålla tummarna på att det inte är något allvarligt. Jag ska KRÄVA att dom röntgar henne så att dom inte bara kör på gissning. Jag vill veta vad som är fel.


28 maj 2009
2010-01-16 kl. 00:17:13 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu är det slutspurten i skolan och det är rätt mycket att göra. På Tisdag ska betygen sättas och jag är faktiskt ganska nervös! Men jag hoppas att jag hinner det som är klar. Om jag verkligen ger mig fan på det så ska det nog inte vara något problem

Igår var det en lydnadstävling, mest på skoj, på skolan. Jag, Stefan och Malin gick dit med vovvarna för att passivitetsträna dom. Freja och Sinus ville inte alls vara med på noterna i början och Freja försökte hela tiden smyga sig åt Sinus håll för att tjuvpussas lite. Men i det stora hela gick det faktiskt bra!

När vi kom hem låg Freja utslagen på soffan ett tag och sen fick hon följa med till Linda och titta på tv och snacka skit. Freja blir överlycklig varenda gång vi går in i Lindas trapphus och viftar på svansen hela vägen upp och sätter sig utanför dörren och väntar på mig Jiddra blev inte alls glad att jag kom och hälsade på med den där skitvalpen som hela tiden ska sno hennes bädd och härja inomhus. För någon dag sen när dom var här och hälsade på sov dom brevid varandra i bädden och sov. Sen kom dom och la sig i soffan och Jiddra började rengöra hela Frejas ansikte. Freja försökte busa eftersom den där konstiga tanten för en gångs skull inte morrade åt henne. Men efter ett tag bara låg hon där och njöt av att bli bortskämd av tant Jiddra

Idag var Stefan hundvakt åt Sinus och Nova (nova kommer till oss några dagar per månad när hennes matte jobbar) och man kan säga att både Freja och Stefan är helt slut Sinus är fullständigt galen och vill vara med på precis allt!

Idag blir det inte så mycket mer att göra för fröken Freja. Hon måste vila sitt ben eftersom hon fortfarande haltar.


25 maj 2009
2010-01-16 kl. 00:16:51 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Senaste dagarna har vi tränat och stått i som tusan! Även fast hon inte sitter rakt alltid så har vi börjat med fotpositioner och ingångar. Ofta sätter hon sig rätt och belönar man innan hon hunnit lägga ena benet under sig så sitter hon kvar helt rakt och fint Dessutom sitter ligg nu utan att vi måste visa med handen. Självklart funkar det bara när vi tränar, inte när det verkligen behövs i vardagen

Idag började Freja halta igen, det blir att åka till veterinären om det inte blir bättre. Jag börjar ju genast spekulera i vad som kan vara fel, kollar igenom anteckningar och papper från djursjukvården och fastnar på de allvarligaste sjukdomarna. Hojja, jag har inte nerver för att ha en sjuk hund!

Freja har kommit ur sin värsta trots och börjat lyssna när vi ropar på henne igen. Det är inte längre lika stort problem att få henne ut genom dörren när vi ska på promenad och det är någon som underlättar väldigt mycket! Hon är inte precis någon liten liten valp längre, hon har blivit en riktig klump nu

På tal om det! Det är måndag = vägningsdag, igen!

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo
25/5  -  16,7 kilo

Det betyder alltså att våran minskning på fodret börjat ge resultat. Hon har fortfarande en del tjockisfett kvar som ska bort och nu när det är sträng koppelvila och inget bus kommer hon inte motionera så värst mycket heller. Vi får se nästa vecka hur hennes vikt är då. Bara hon inte går upp för mycket är jag nöjd.

Vi har inte tagit några nya bilder heller, skäms på oss. Jag ska försöka bli bättre på det!

 


22 maj 2009
2010-01-16 kl. 00:16:20 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Oj, det kanske är dags att uppdatera igen. Jag är ju känd för att klaga och tjata på folk för att dom inte uppdaterar sina bloggar så jag måste ju försöka vara bättre själv(Malin och Sanna, ni kan ta åt er jättemycket)

Den här veckan har vi inte gjort något speciellt egentligen. Vi hade ett stort genetikprov i onsdags som jag suttit och råpluggat till så det har inte blivit så mycket tid över till att träna. Vi har tagit promenader när hjärnan blivit överfull och busat med en massa andra hundar.

Nu märker man verkligen att hon har börjat bli äldre, visst sover hon fortfarande jättemycket men inte så fort hon får chansen längre. Dessutom orkar hon mycket mycket mera nu.

Mina föräldrar har varit här och hälsat på i Onsdags också. Freja var självklart i centrum exakt hela tiden och min allergiska syster kunde verkligen inte hålla fingrarna borta från henne en sekund. Till och med pappa tog till bebisrösten när det gällde att prata med Freja och när jag försökte få Freja och syrran att lugna ner sig några snäpp kom han med ett "men dom är ju bara barn! Låt dom!"

Eftersom vi har varit lediga från skolan har jag försökt vara så inaktiv som möjligt. Jag har känt mig helt slut i huvudet de senaste veckorna och behöver få vila och sova så mycket som möjligt. Första natten fick jag det också, men nu inatt blev det andra bullar.

Jag vaknade vid 1 någongång av att Freja satt utanför sovrumsdörren och gnällde. Tänkte att hon behövde gå ut och kissa så jag väckte Stefan så att han skulle få gå ut med henne. Det hjälpte inte och hon satt och gnällde likförbannat. Jag är jättekänslig när det gäller att sova och minsta ljud får mig att vända och vrida på mig. Som att det inte räckte med en gnällig hund så är det ett gäng snorungar med moppar som står och spelar kubb på parkeringen utanför solanderskolan, PÅ ASFALTEN!

Det slutade med att jag gick och la mig i vardagsrummet och Freja somnade brevid mig efter ett ha gnällt lite extra bara för att demonstrera. Gnället övergick till snarkningar eftersom hon låg i den konstigaste ställningen jag sett på länge och snarkningarna ackompanjerades av snorungarnas kubbspel.

Efter många om och men lyckades jag somna och vaknade vid halv tio av en överlycklig amstaff som skulle pussas precis i hela ansiktet. Det måste också nämnas att hon inte kissade inne på hela natten! Hon verkar ha blivit rumsren nu igen efter den lilla urinvägsinfektionen.

Förresten måste jag också säga att hon faktiskt haltar! I onsdags så sprang hon efter Julia in på toaletten och stod still där ett tag. När hon vände ut haltade hon ganska rejält i några sekunder och sen har hon gjort det lite då och då, endast korta korta stunder. Det har inte märkts många gånger men ändå!

Vad kan det vara för något? Kanske hon bara trampar konstigt och blir lite öm? För jag har klämt och känt på exakt hela hunden och hon visar ingen smärta vad jag än gör med henne! Jag kanske ska ta och lugna ner mig och inte tro att hon är sjuk stup i kvarten. Men nog tycker jag det är märkligt, för det syns rejält. även om det bara är en väldigt kort stund.


18 Maj 2009
2010-01-16 kl. 00:15:24 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag kära bloggläsare har Freja fått gå sitt första riktiga personspår! Det skulle egentligen bli ett viltspår eftersom det är det jag är mest intresserad av att hålla på med. Men våran lärare hade inte med sig några klövar så det fick bli ett vanligt spår istället.

Jag måste minst sagt säga att jag är stolt över henne! Jag är så fruktansvärt imponerad. Hon följde spåret hur bra som helst för att vara första gången. Hennes vante i slutet var inte alls så intressant och hon ville fortsätta spåra vidare efter vägen jag hade gått ut från skogen. Men då har vi ju en sak vi måste träna mer på Imorgon ska vi lägga ett nytt spår så husse också får se hur man gör.

På eftermiddagen blev vi lite förolämpade av våran lärare. Han säger att Freja är en tjockis. Jag säger att hon är köttgrann Haha nä, men tjockisfettet försvinner hela tiden mer och mer och snart är hon nog i fin form

Efter att ha varit en heeel lång dag i skolan var hon ganska slut när vi kom hem. Men inte så slut som jag trodde. Hon sov ett tag och sen duschade jag av henne eftersom hon var smutsbrun i sin vita teckning och luktade groda För att torka ordentligt gick hon och husse ut i solen och promenerade. Efter det så gick vi till Linda och spenderade kvällen där med att plugga och snacka skit.

Hon kissade inne två gånger hos Linda, whhhaaaat?!?! Jag förstår ingenting. Undra om det är för att hon somnar, vaknar några minuter senare, busar, dricker vatten och somnar om igen ungefär hela tiden.

Idag är det måndag = Vägningsdag.

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo
18/5  -  16.5 kilo

Hon växer så det knakar med andra ord


17 Maj 2009
2010-01-16 kl. 00:13:11 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

I helgen har jag varit hemma hos mina föräldrar i Luleå och tagit det lugnt. Jag for hem tidigare idag för att hinna plugga lite och för att jag saknade Freja och Stefan så mycket Plugget har det inte blivit så mycket av om jag ska vara ärligt men vi har hunnit med en del annat istället.

Det har varit väldigt fint väder idag så vi tog ut Freja på promenad. Vi kom oss bara till Gotis och där försökte vi träna på att få henne att bli mindre ego. Så fort hon har en pinne i munnen ändrar kommandor HÄR mening och betyder istället "spring så fort du kan BORT från oss".
Det gick väl sådär. Hon antingen springer iväg eller lägger sig ned för att tugga på pinnen och hennes blick säger: "Men du får väl komma hit om du vill nått!!"

Det var en massa konstgödsel på fotbollsplanen så vi gick upp till gräsmattan utanför biblioteket och körde lite inkallning där. Hon är jätteduktig faktiskt. Men vi måste börja köra hårdare. Hon har börjat trotsa jättemycket nu och försöker hela tiden testa känns det som. Som det där med pinnarna till exempel. Tur att trotsen försvinner efter ett tag

När vi satt utanför biblioteket kom Linda, Lindas kompis och Thess förbi. Då jävlar var inkallningen klockren och farten låg ungefär på 190. Det betyder ju att hon har det i sig, nånstans

Vi tog en massa bilder också.






Äntligen är löven här!




tugga tugga tugga


Tugga tugga tugga. Därför vill inte jag ge henne pinnar. Sådär långt bort ligger hon, och
vägrar komma fram till oss.


Så kom Linda! Henne gillar vi


Bustanten Thess gillar vi också. Freja luktar på foten


EEEUUWWW Luktar äckligt. HAHAHAHA


Andra foten då?


Sen blev Freja trött och tog en powernap i solen


Freja chillar på mitt ben

Det var en väldigt trevlig dag och det var skönt med sol och precis så mycket blåst att man inte blev galen av värmen! Såna dagar vill vi ha mer av


15 Maj 2009
2010-01-15 kl. 21:10:51 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

De senaste dagarna har vi inte hittat på så mycket speciellt. Därför har jag inget att skriva om. Det känns som att jag bara skriver samma sak varje dag

Vi har hunnit träna en massa ligg och det har börjat sitta riktigt bra. Men bara när hon vill Jag har inte velat ge mig in på så mycket mer avancerade saker än. Det känns som att jag vill ha en bra grund att stå på innan jag börjar med allt annat.
Fotpositionerna har vi lagt på hyllan enda tills hon sitter rakt. Annars måste jag flytta efter eftersom hon sätter sig ut från mig. Jag vill ha allt perfekt från början så att jag slipper backa och börja fixa till fel efteråt.
Eller perfekt och perfekt, men med så lite fel som möjligt

Idag fick hon vara med i skolan och hon har verkligen börjat bli för stor för att sitta i knät nu. Hon är tung som tusan och ska ligga i de mest konstiga och jobbiga ställningarna. Jag kommer nog ha träningsverk imorgon

Dessutom har jag inte tagit några nya bilder. Det känns tråkigt att blogga utan bilder! Efter helgen får vi ge oss ut och fota


12 Maj 2009
2010-01-15 kl. 21:09:30 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag har Freja fått vara med i skolan efter lunch igen. Jag hade tänkt försöka ha henne på golvet så att hon lär sig att slappna av där också men gav upp rätt snabbt eftersom hon visade sig vara på bushumör. Hon satt och spanade in alla sina lekpolare och försökte förgäves kasta sig mot dom lite då och då. Hon såg så besviken ut när det tog stopp av kopplet.

Eftersom vi hade lektion där vi själva skulle diskutera i grupp slutade det med lite bus med Sinus och Hårek (?). Man märkte ganska snabbt att Freja började bli trött men det har jag absolut inget emot. När vi kom hem så slocknade hon direkt efter att hon fått lunch i ett par timmar. När hon vaknade körde vi lite ligg och sen ville Malin att vi skulle komma ut så att Sinus och Freja skulle få leka.

Det var minst sagt helt galet, som vanligt när dom där två är i farten.

































Det är så svårt att välja bilder, därför att det lika bra att sätta in nästan alla

Malin har tagit de flesta av bilderna, jag är en usel fotograf när det gäller att fota manuellt. Jag ger snart upp! Haha.

Nu ligger Freja däckad i soffan och kommer nog ligga så till imorgon när vi stiger upp. En tur ut för att kvällskissa kommer nog behövas och som vanligt kommer vi få SLÄPA ut henne. Det är jobbigt att kissa när man är trött


11 maj 2009
2010-01-15 kl. 20:57:31 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag har det varit en lugn dag för lillan. Hon har fått vara med i skolan efter lunch då vi hade föreläsning och hon skötte sig riktigt bra, som vanligt Jag hade henne i knät och hon somnade nästan direkt. Problemet är att hon har börjat bli grymt tung så benen somnar och det blir obehagligt efter ett tag. Jag måste snart börja acceptera att hon är för stor för att vara i knät, men än är det inte dags

Idag är det väg-dag också. Vi har tänkt att väga henne varje måndag för att se hur hon går upp i vikt. Idag gissade vi på ungefär 14,5. Men ack så fel vi hade.

23/4  -  12,6 kilo
4/5    -  13.8 kilo
11/5  -  15.4 kilo

Det betyder en ökning på 1,6 kilo sedan förra Måndagen. Men det tyder ju på att hon växer och mår bra Fast lite förvånade är vi, varken jag eller Stefan trodde att hon skulle ha gått upp så mycket!

Freja är fortfarande trött efter gårdagens utställning och sover mest hela tiden. Vi måste försöka hålla igång henne ändå emellanåt så att hon inte vaknar på nätterna och kissar inne. Hon har inte kissat inne på två nätter nu så nu börjar dumheterna hon fick för sig efter urinvägsinfektionen ge med sig.

Nästa vecka har vi planerat in Frejas första viltspår med skolan. Det ska bli mycket spännande


10 maj 2009
2010-01-15 kl. 20:56:37 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag vaknade vi tidigt eftersom vi skulle på grans inofficiella utställning och ställa Freja för första gången! Jag var riktigt pirrig i magen och faktiskt lite skrajsen för att det skulle stå typ: "Fan va ful hund du har, du borde skämmas" på kritiklappen. Självklart vet jag att hon inte är ful, men jag ska alltid dra allting till den yttersta spetsen

Freja tyckte vi var världens elakaste som tvingade henne att gå så långt på morgonen. Hon är nog den lataste och bekvämaste hunden jag träffat! Som tur är så går det över snabbt, det är bara i början det är jobbigt

När vi kom fram till grans upptäckte vi att vi glömt vaccinationsintyget hemma! Jag var så stressad när vi skulle iväg att jag inte kom ihåg att ta med det. Som tur var så visste dom vem jag var och sa att det var okej ändå Vi fick nummer 2, vilket jag inte räknat med då det stod att domaren som skulle dömma grupp 3 skulle dömma grupp 1 också. Men dom hade ändrat det.

Jag flirtade med Alexandra så att hon skulle springa med Freja, jag är alldeles för nervös för sånt. Freja var jätteduktig även om nosen åkte i backen lite då och då Kritiken vi fick var också bra:

"Trevlig tik med mycket bra prop.
Välvinklad med passande benstomme
mkt. goda rörelser och väluppvisad."

Inte illa pinkat Hon fick en 1a och HP och blev bim mot hanen hon gick. Därför gick hon inte vidare, men jag är jä*ligt nöjd ändå! Nog tror jag att hon har goda chanser när hon blir äldre också. Vi ska prova så snart vi får chansen igen

Hon skötte sig bra hela dagen och vi har aldrig varit bland så mycket hundar tidigare. Enda gångerna hon reagerade väldigt mycket var när hon såg sina polare som hon lekt med förut och det kan ju ingen klandra henne för I slutet på dagen var hon totalt slut och ville bara sova. På hemvägen fick vi nästan släpa henne hem! Hon har legat och sovit nästan hela tiden sen vi kom hem, men jag klagar inte Det är skönt med trött valp ibland.

Jag måste även säga grattis till Marie och Sanna som tävlade lydnad i klass 2 och Elit idag och kammade hem förstapris! Ni är så duktiga tjejor, Sen till Sinus som ställde på grans och fick 1a, hp och blev BIR valp. Grattis till honom och malin också


Freja och Alexandra som ställde henne. Freja har en jättesnygg sandmusche som hon hoppas
ska imponera på domaren



Woooow va lattjo! Freja är glad för att domaren vill hälsa




Lammen


Freja


Gullvovve


Nu är Freja less!


Lillstumpan


Min kusin på ponnyridning, vi fick stå i kö i 50 minuter!

9 Maj 2009
2010-01-15 kl. 20:44:26 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag har det varit en lång dag igen.

Freja har skött sig bra hela dagen, som vanligt. Vi har varit hundvakt åt Birk och dom har busat och härjat så det räcker och blir över.

Vi har även fått finbesök från Lule av Ylva. Jag lyckades tjata hit henne så nu kommer Freja ha en sovkamrat på soffan inatt

Jag får skriva mer imorgon, jag är helt slut i huvudet.

Imorgon är det utställning! Det ska bli så roligt och vad hon än får för resultat kommer hon alltid vara den finaste vovven för mig. Och Stefan såklart


8 Maj 2009
2010-01-15 kl. 20:43:47 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Idag har det varit en väääldigt lång dag för mig. Jag känner mig redan helt slut och ändå har jag inte gjort något som är speciellt jobbigt.

Vi har tränat sitt, ligg och fotpositioner idag. Hon är riktigt duktig på ligg nu och ibland lägger hon sig utan att jag behöver hjälpa till med annat än ett kommando. Dock dröjer det nog ett tag innan det sitter helt, men jag är ändå vääldigt nöjd med lilltjejen

Fotpositionerna går väl... sådär.. Hon går in jättefint och har börjat följa min hand jättebra. Förut brukade jag få locka och truga för att hon skulle följa den. Nu har istället ett nytt problem uppstått. När hon kommer in och sätter sig "sätter hon sig tillrätta". Hon lägger bakbenen i något som ser ut som en väldigt obekväm position och måste liksom hitta balansen. Det är ju samma när hon sitter och ligger. Hon både sitter och ligger på sniskan och jag lyckas inte ofta få till det så hon ligger med benen rakt under sig. Det hade inte varit något problem om det inte var så att hon vrider på sig eftersom det säkert blir obekvämt efter ett tag. Någon som har ett tips?

Vi har även tagit en välbehövd dusch idag! Hon är otroligt lättsam och duscha och började busa med strålen. Värre var det efteråt när hon sprang runt och slirade i lägenheten helt dyngsur. Jag fick fast henne ganska snabbt och medan jag försökte torka henne torr överallt lekte hon "döda handduken" Mycket uppskattat av henne, mindre uppskattat av mig Jag tror att det är husse som lärt henne den dumheten

Ingen annan än jag verkar märka att hon är halt så hon kanske inte är det? Det kanske helt enkelt var en liten stukning som gått över. Jag hoppas det i alla fall. Vi har ju en utställning att vinna på söndag Det ska bli så roligt att se vad domaren säger om henne. Jag är väldigt nyfiken och hoppas att den här helgen går fort

Vi har inte hunnit med så mycket mer idag. Jagat lite flugor, plockat maskrosor som hon sen spotta ut. Legat i en grushög efter duschen och vägrat flytta på sig till det fina gröna gräset istället. Ja, sånt där vanligt

Det blev inga bilder tagna idag men imorgon hoppas vi på fint väder så vi kan gå ut och fota


7 Maj 2009
2010-01-15 kl. 20:41:49 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu när urinvägsinfektionen äntligen börjat släppa och jag kan börja slappna av så märker jag att Freja haltar. Det är inte mycket och jag har inte kunnat avgöra vilket ben det är, men en av frambenen är det i alla fall. Eftersom haltningen är så svag så är det svårt att se vilket ben det är på tycker jag, jag har krånglat ihop det där på djursjukvården

Jag börjar självklart direkt spåra ur och blir jätteorolig. Jag har en förmåga att bli det ganska ofta. Det är säkert bara något som hon fått när hon busat med någon hund. Därför blir det inget busande nu på ett tag tills jag ser att haltningen är helt borta.

Dessutom är hon sjukt lat! Vi har börjat få knuffa henne till dörren när vi ska ut! Tar vi inte på henne halsbandet stenvägrar hon att gå Jag undrar om det är obehagligt för henne att gå i trappen? Har hon ont? Eller är hon helt enkelt bara lat? För hon gillar ju faktiskt att vara ute, det är bara i början det är väldigt segt. Varför är det såhär egentligen, hon är ett mysterium för mig ibland.

Idag har Linda varit hundvakt åt Freja medan jag och Stefan for till stan och storhandlade. Det hade gått hur bra som helst och Freja hade som vanligt somnat i knät och legat och sovit mestadels av tiden. Hon är så behändig på det sättet. Tack Linda för hundvakten

Vi har också hunnit med att köra ligg både inne och ute idag. Hon börjar bli riktigt vass på det där men man måste fortfarande visa med handen. Vi har också börjat med fotpositioner på riktigt för någon dag sen och det går utmärkt. Jag vill inte börja med mer innan allt det andra sitter, det kanske blir för mycket för hennes lilla huvud att ta in. Men jag har blivit uppriktigt sugen på att lägga ett spår åt henne bara för att se om hon är så duktig som jag misstänker att hon är Hon är väldigt aktiv med sin nos ute på promenader så jag hoppas att hon är det i spåret också

Förresten har jag äntligen lyckats övertala Stefan att Freja ska få vara i soffan. Jag tycker att det är så mysigt att kunna ligga brevid dom och hennes bädd är inte särskilt bekväm för mig Idag bad han henne helt plötsligt hoppa upp och jag tappade hakan! Äntligen skrek både jag och Freja

 


6 Maj 2009
2010-01-15 kl. 20:38:26 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Den här veckan har vi ingen lektion nere i salarna där vi får ha med oss hundarna. Det tycker jag är synd eftersom jag vill ha med Freja till skolan så mycket som möjligt nu den sista tiden så att hon får miljö- och socialiseringsträning.

Som tur är så har vi träffat någon som vi kan busa med vaje dag! Jag tycker att Freja är bra på att läsa av sina lekkamrater. Det är väldigt skönt att ha en hund som är uppmärksam på vad den andra hunden uttrycker och formar sig efter det. Jag har alldeles för mycket erfarenhet av hundar som får spö tio gånger men fortfarande inte förstår att det kanske inte är riktigt så smart att gå fram igen Hon har dock en förkärlek för hundar som inte vill ha henne i närheten men då försöker hon fjäska istället, det har inte fungerat hittills

Idag ringde Stefan till veterinären igen för att höra om vi skulle in med lilltjejen eller inte. Hon är ju klart förbättrad eftersom hon inte går och skvätter som det första dygnet. Däremot väckte hon oss två gånger inatt för att hon.. Jag vet egentligen inte varför. Hon hade kissat på golvet och kissade inte när Stefan gick ut med henne. Hon behövde väl helt enkelt tröst

Hon har även börjat kissa inne mer överhuvudtaget. Jag undrar om det verkligen är av urinvägsinfektionen eller om det bara hunnit bli en dålig vana? Vi har ju inte sagt åt henne när hon har kissat på golvet under tiden hon varit dålig eftersom det känts så dumt. Hon kan ju faktiskt inte rå för det. Dessutom regnar det idag och då är det definitivt inte populärt att gå ut! Vi måste börja gå ut med henne oftare igen, börja om från början helt enkelt. Hon var ju så gott som rumsren innan hon blev sjuk.

Idag när vi gick till affären övade vi lite på ögonkontakt. Lilltjejen är så duktig att det inte är klokt! Jag behöver inte ens gömma godishanden för att hon ska kolla mig i ansiktet. Sånt gör mig jätteglad!

Däremot börjar jag starkt misstänka att hon har vallhund i sig. Hon "småvallar" (kan man säga så?) bilar och ibland cyklar när vi är ute och går och idag vallade hon Izma! Jag har aldrig hört talas om en vallande amstaff förut! Både Nadja och Alexandra lade märke till hennes vallning och påpekade det. Jag blir inte klok på den där hunden ibland


Min lillasyster Julia och Freja


Julia, Freja och Julias kompis. (freja fick en nalle av dom)


Mina favorittjejor


Freja och hennes nalle


Freja är trött


Freja slocknade efter bus med filten så Stefan bredde om henne


Freja har busat med Sinus och är lite trött (JAG BLIR TOKIG PÅ HENNES ÖRON!)


Freja och Sinus kampar

Jo, om hennes öron. Hur ska jag bära mig åt? Det känns som att dom bara ställer sig om vi tejpar och ändå har vi gjort som uppfödaren sagt och tittat på internet på bilder där dom visade hur man tejpar. Ibland står dom halvt och ibland står ena örat halvt och andra ligger som ett rosenöra. Andra sekunden är båda rosenöron..
JAG BLIR GAAALEEEN!

Idag är det förresten 4 år sedan jag och Stefan blev tillsammans


5 maj 2009
2010-01-15 kl. 20:13:54 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)


Det är så mysigt att ligga i solen! Sen att jag nästan svettas ihjäl, det är en annan femma


Freja hittade en rolig kompis som hoppade!


Den luktade lite underligt också.


Roligt med bus


Myspys


Det som inte går med våld, löser man med valpögonen


Bortskämd?


Då tar vi till med valpögonen igen, det funkar ALLTID


Bitchblicken funkar inte fullt lika bra


Knähund i stort format


Freja i skolan


Snygging!


Lillan


Den här bilden är en favorit


Freja busar med en av hennes favoritkompisar Cliff


haha, galen valp


Oj! Jag vill inte ens veta vad hon siktar in sig på där!


Cliff är omtänksam


Här börjar vi bli lite trötta


Lycka


Cliff försöker vara omtänksam igen


Bus!





Nu blev det lite mycket här! Jag får nog ta och spara några bilder till en annan dag då jag kanske inte tagit några nya Bilderna är tagna av Sanna, Ylva och Shaw. Tack till dom!
Urinvägsinfektionen verkar bli bättre. Eftersom hon inte kissar inne lika mycket som söndag/måndag måste det ju tyda på en förbättring. Jag tror nog att lilltjejen håller på att bli frisk. SKÖNT!

Idag ska vi inte gör något speciellt. Köra några korta pass med ligg, det har börjat sitta riktigt fint nu faktiskt. Ge oss 1-2 veckor så kan vi nog ta bort godishanden helt

Resten av dagen ska vigas åt pluggningen. Det är ruskigt mycket i skolan nu på slutet och jag har massor med rester som jag råkat samla på mig under åren Men det är ingen ide att klaga! jag har satt mig i den här sitsen själv och har tänkt att ta mig ur den också

Det var allt från oss idag!



4 maj 2009
2010-01-15 kl. 19:53:20 | Inlägg från gamla bloggen | Kommentarer (0)

Nu har vi också hamnat i blogtownträsket, nä.. Det där kanske lät negativt även om det inte alls var menat så! Det känns lite konstigt att blogga på blogtown eftersom jag är van vid blogg.se men jag hoppas att jag vänjer mig Det är lite festligt med dom där smilisarna så jag kommer nog få lättare än vad jag tror att vänja mig
I den här bloggen är det meningen att det ska stå om vad Freja hittar på för bus om dagarna. Och det är mycket gott folk! Hon kanske verkar vara den lugnaste valpen på jorden, men hon hinner med mycket ändå

I helgen var vi i Luleå och hälsade på mina föräldrar. Igår på förmiddagen började jag misstänka att Freja fått urinvägsinfektion och mina misstankar stärktes rejält av att hon kissade på sig på lokalbussen 3 gånger (10 minuters färd) och på väg till busstationen ett oräkneligt antal gånger. Dessutom kissade hon i mitt knä ett par gånger innan vi hann av pitebussen.

När vi kom hem kissade hon ned i stort sätt hela lägenheten. Vi hade pratat med veterinären på förmiddagen och då sa dom att vi skulle ge henne C-vitamin i tablettform under dagen och komma in dagen därpå (alltså idag) om det inte hade blivit bättre.

Idag ringde vi igen direkt då dom öppnade och då sa dom att vi skulle vänta i tre (!) dagar och se om det gick över. Det gör verkligen ont i hjärtat att se henne ha ont. Även om det inte syns så mycket på henne, hon piper bara lite extra ibland. Dessutom skulle vi ge henne magnesyl mot smärtan.

Mitt på dagen idag började det ljusna och hon gick inte och kissade och småskvätte hela tiden. Hon har bara kissat inne 2 gånger sen klockan 13.00 idag och jag börjar faktiskt kunna slappna av.

Ikväll har vi även hunnit med en bus/pluggstund med Malin och hennes valp Sinus. Sinus är verkligen en livsglad hund med så mycket energi att han inte vet vars han ska göra av allt! Freja tyckte det var hur lattjo som helst att få en kompis att leka med och nu är hon helt slut! Tack Malin för en rolig lekstund

Imorgon har jag tänkt klura på hur det här med bilder fungerar. Nu måste jag verkligen plugga!