26 September - Photosession
2010-09-26 kl. 21:03:16 | Frejas Liv | Kommentarer (1)

Idag var vi ute och fotade litegrann. Jag var väldigt motiverad och taggad i början men när det visade sig att Freja inte var lika taggad sjönk motivationen rätt rejält. Hon ville hellre springa runt och leka vildhund.

Jag kan ju börja med att visa Freja från hennes mest bedårande sida.


Använder mig som bromskloss.


Mammas lilla valross:)


Känguru?



Sen har vi några seriösa bilder att bjuda på också.




Ser precis ut som bilderna vi tog förra hösten i Öjebyn, men what to do.

Vi fick inte så många bilder som jag blev nöjd med. Freja tyckte att det var skit-tråkigt att sitta still idag och där förstår jag henne! Det var ju så fint väder:)

Men vi får ta och fota fler gånger. Vi kanske ger oss ut och spanar efter fina ställen att fota här i krokarna i veckan.

25 September
2010-09-25 kl. 21:38:13 | Frejas Liv | Kommentarer (1)

Idag har vi varit på stan och miljötränat lillfisen. Hon skötte sigså att  alldeles utmärkt för att vara Freja trots att det var en massa småvovvar och smarriga fåglar överallt. Jag hade ju korv i fickan och det överträffar ju vilken duva som helst;)

Vi ska fortsätta åka till stan med henne ett par gånger i veckan nu hade jag tänkt så att hon får lite utmaning i vardagen. Här på hertsön möter man inte mer än en hund då och då och ett par bilar.

Vi går fortfarande på Rehab en till två gånger i veckan. Väldigt korta pass i lågt tempo. Det är synd att det inte finns en bassäng där vi kan simma henne. Det har fungerat så bra i sommar och hon verkar ju ha blivit bättre av det.

Nu är hon däremot lite känslig igen och vi har börjat fundera på om det beror på kylan. Jag ska skaffa henne en egen vetekudde att värma benet med innan vi gör böj-övningarna och dessutom funderar vi på att skaffa henne en fleece overall som går ned över benen som vi kan ha under täcket.



Den där matchar hennes täcke från samma märke så jag tror nog det blir den där!:) Jag är bara lite osäker på om den kommer passa under hennes täcke. Halsen är inte reglerbar på täcket och jag tycker att det är nog så tajt där som det är nu. Hoppas att dom har den här modellen på djurmagazinet så att vi kan pröva innan vi köper en. Det är så bökigt att behöva skicka tillbaka.

Idag har vi också hunnit med ett litet spontan-spår som vi gick och la åt henne. Hon har VÄÄÄÄLDIGT brådis i spåret och hinner liksom inte med i svängarna. Men hon tar sig fram till slutet iaf! Men än finns det mycket att träna på.

Så nu har vi en slut liten gris som ligger och snarkar i soffan. Skönt!

Imorgon blir det en tur ut med kamerorna för att fota Freja så det kommer nog ut lite bilder imorgon:)

Ny Design!
2010-09-24 kl. 00:09:18 | Frejas Liv | Kommentarer (0)

Jag fick en sån lust att designa om bloggen. Jag har aldrig varit nöjd med den designen som var innan men har så fruktansvärt dålig fantasi när det gäller bloggdesign. Nu har jag en sån designlust så när jag inte designar så tänker jag på design. Den här gången fick det bli enkelt och rent. Allt har bara flutit på och det har inte tagit så länge faktiskt! Skönt. Det blir bara enklare och enklare men nu har jag nya utmaningar som jag gett mig tusan på att lära mig!

Nu ska jag börja på en ny design. Inte till där här bloggen. Bara en design där jag ska testa en massa grejer jag inte vet hur man gör än.

Vad tycker ni? Hur ser den ut i era webbläsare? Ibland kan dom bli helt förvrängda med olika datorer och webbläsare.


21 September 2010 - We are back!
2010-09-21 kl. 20:36:21 | Frejas Liv | Kommentarer (2)

Nu är jag tillbaka från Norge och istället för att göra en långdragen redogörelse för min vistelse där kan jag säga att jag lärt mig en sak, jag är inte gjort för att vara borta från Stefan och Freja mer än nödvändigt. Jag kommer förmodligen aldrig mer att jobba på större avstånd från dom än att jag kan pendla och definitivt aldrig mer i Norge. Men jag har lärt känna många fina människor och en del mindre fina och det förstnämnda var hur trevligt som helst!

Jag kommer alltså aldrig någonsin i hela mitt liv vara borta från Freja och Stefan igen. ALDRIG.

Nu är ni säkert lite nyfikna på hur det går med Freja och hennes stackars ben. Hela sommaren har Stefan varit och simmat med henne med stora framgångar. När jag kom hem var hon i princip fri från hältan. Man ser att hon har någon sorts avvikelse i rörelserna ibland men jämfört med för två och en halv månad sen är det helt otroligt. Den senaste veckan har hon däremot haltat lite mer än vanligt men det verkar gå tillbaka sig igen.

Frejas rädsla för att simma gick över efter lite träning. Eller.. Hennes vilja att bita efter vattnet som Stefan plaskade upp när han simmade överträffade hennes rädsla för att simma. Hon har fått feta muskler om man jämför med hennes svampiga kropp före sommaren men det har också medfört att hon har magrat av. Vi har ökat på fodret en del nu och jag ska prata med veterinären om hur vi ska göra om hon inte går upp igen. Hon är inte så mager att det är sjukligt men jag hade helst inte velat att man anar hennes revben och ryggkotor. Fast det är bättre det än att hon är för tjock och belastar benet. Men som sagt, jag hade helst velat att hon gick upp några hekto.

Nu när hon har blivit bättre och man kan börja gå längre promenade och kräva mer i träningen med henne är det dags för mig, hönsmamman nummer ett, att inse att min gulliga lilla "valp" som har såååååå ont inte är en gullig liten valp längre. Hon har fått komma undan med så mycket medan hon har varit sjuk och har nu utvecklats till en halvt ouppfostrad liten rackare! Bland annat stressar hon upp sig otroligt mycket när hon blir glad och det måste vi göra något åt. Jag har redan börjat men det hjälper som inte när alla andra uppmuntrar henne ( JA ALICE OCH STEFAN, JAG TÄNKER PÅ ER!):P

Vi har en liten lista med grejer som vi måste påminna henne om. Ja jag säger påminna för hon vet mycket riktigt vad som gäller, hon har bara lärt sig att hon kommer undan ibland då mamma är ledsen och tycker synd om henne. Jag måste sluta vara så fjesig! För Frejas bästa.


Freja ääälskar att vara på stranden och strosa.


Igår var vi på promenad och då stötte vi på en katt! Mycket upprörande var det!