20 Oktober 2011
2011-10-20 kl. 18:52:06 | Frejas Liv | Kommentarer (0)

Idag så skulle jag fara och köpa ridhandskar för att jag och en kompis ska börja som medryttare på ett par hästar här utanför stan. Då kom jag på den brilianta iden att jag skulle köpa en munkorg i strutmodell åt Freja så jag kan slappna av mer då vi tränar på att hon ska kunna bete sig runt andra hundar. Vi köpte en modell på granngården som jag inte riktigt var nöjd med, så vi for iväg till arken och skulle kolla om dom hade ett större utbud.

När vi kommer in dit så trodde jag att dom hade nån all round domare där eftersom det var så många hundar av olika raser överallt i butiken. Vi går in och vem stor inte där? Fredrik Steen!

Då dog jag lite kan jag lova. Och var väldigt glad att vi inte tagit med oss fröken frecken in eftersom hon.. Inte riktigt kan bete sig. Jag vågade inte prata med honom eftersom jag tycker allt det här med Freja är så jobbigt. Så jag låtsades att han inte var där för att inte bryta ihop totalt och ba: HJÄLP MIG! JAG KLARAR INTE DET HÄR!

Haha. Nej inte riktigt så. Men nära nog!

Vi pratade lite med en som jobbar där om munkorgar och dom hade en mycket bättre modell där som vi skulle pröva på Freja. Men eftersom jag inte har använt mig av nån sån typ av munkorg förut så var vi tvungna att gå in och fråga hur hon tyckte att den satt. Då satte ångesten in direkt men jag försökte hålla mig lugn. Och det gick förvånandsvärt bra. Hon fick ett par frispel men förutom att jag var ganska spänd hela tiden, och liksom på tårna, så tyckte jag att jag tacklade det hela helt okej. Jag bestämde mig också för att inte gå därifrån fören hon hade lugnat ned sig någorlunda eftersom jag har en tendens till att undvika obehagliga situationer eftersom jag tycker det är jobbigt. Så jag kände mig ganska nöjd när vi gick ut därifrån! Även fast det var fruktansvärt jobbigt att ha tvhundexperten inom synhåll och dessutom alla andra hundägare som var där inne.

Så nu har både jag och Freja fått nog med spänning idag.


Freja och Moa myser!

Btw har vi gjort lite nya inköp till grisen.

Det blev ett back on track täcke. Jag gillar inte riktigt hur hennes hurtta vintertäcke är fodrat. Det fastnade en massa hundhår som jag kan tänka mig stacks, kliade och var obehagligt för henne. Back on track har inte samma fodring och hon har börjat få lite småproblem med höfterna och så det är värt ett försök!

Sen har vi köpt lite annat smått också. Men jag har inga bilder på det än så jag ska skriva mer om det när jag fixat det!

17 Oktober 2011
2011-10-17 kl. 21:58:00 | Frejas Liv | Kommentarer (0)

Nu var det himla länge sen jag uppdaterade bloggen. Jag har slutat blogga helt och hållet sen ganska många månader tillbaka så när det inte är en vana längre glömmer man helt enkelt bort.

I sommar har det inte blivit lika mycket tid som jag hoppats på över till Fröken Freckens träning. Vi har mest lallat på hemma och på promenader men simningen har det blivit dåligt med även om vi tagit oss iväg lite då och då. Här i Skellefte vet vi inte några bra platser som hundar kan vara med och bada på så det har bidragit till att vi inte simmat lika mycket som förra sommaren. Hältan har blivit lite dåligare här på sistone också men det håller sig ändå stabilt och hon mår hur bra som helst!

Nu är det dessutom mycket i skolan och det känns som att det aldrig kommer att ta slut. Men tur vi har våran lilla tjej som muntrar upp oss när vi kommer innanför dörren. Passande nog har vi hela sommaren jobbat om varandra så hon har knappt behövt vara hemma själv någonting. Nu när skolan börjar är det ju heller inget problem eftersom föreläsningarna inte är mer än ett par tre timmar om dagen om ens det.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag bjussar på några bilder som togs för kanske 5-6 veckor sen när Shaw och Alice var här och hälsade på.




Frejas favvolek är jaga!


Storgapet!


Mammas fining!