Sanna och Dino
2010-11-30 kl. 23:39:37 | Frejas Liv | Kommentarer (1)

Jag tycker alla går in på Sanna Krans blogg och ger henne några styrkekramar. Hon går igenom det värsta som finns för en hundägare just nu. Hennes Dino är väldigt sjuk och alla måste hålla tummarna för honom!

Jag har varit där och jag vet hur det känns. Dino är en hund jag ALLTID kommer att komma ihåg, alla borde få träffa honom. Det kanske låter som en typisk grej att säga i det här läget men jag menar verkligen det här. Han är speciell.

Så nu kan alla gå in på hennes blogg eller åtminstone ägna Dino och Sanna en tanke. Ingen hund eller hundägare ska behöva gå igenom något sådant här..

Vi tänker på er!


30 November 2010
2010-11-30 kl. 09:06:00 | Frejas Liv | Kommentarer (0)

Nu måste jag verkligen skärpa mig med uppdateringarna på bloggen. Just nu bloggdesignar jag mycket så jag gör hellre det än att blogga när jag sitter vid datorn.

Med Freja är allt finemang. Hon har just slutat löpa och har varit verkligt hängig och lugn medan hon löpte. Något som fortfarande håller i sig tycker jag. Fast jag vill minnas att hon var väldigt mycket lugnare sist hon löpte också.

Det är väldigt kallt nu också och kylan håller i sig, det tycker inte Freja om kan jag tala om! Det är dubbla täcken som gäller för damen nu under vintern. Det blev inget inköp av en overall eftersom det var ett alldeles för stort projekt att få på henne den. Och då är hon väldigt bra på att stå stilla medan man klär på henne ska ni veta! Istället satsar vi på benskyddet så får vi skaffa en overall nästa vinter eller senare den här vintern om vi märker att det är något som hon verkligen behöver. Då får det vara värt att krångla på henne den.

Annars ligger hon mest och sover. Promenaderna som förut var det bästa som fanns är nu ett nödvändigt ont som hon helst smiter ifrån. Hon har flera gånger försökt smita undan när vi går ut i hallen. Haha hon ser så rolig ut när hon ligger med öronen bakåtstrukna och ögonen uppspärrade och försöker bli osynlig. Men när vi väl kommit ut så är det ändå inte så farligt:)


Ny design.. IGEN!
2010-11-24 kl. 02:24:39 | Frejas Liv | Kommentarer (2)

Nu har jag knåpat ihop en ny design igen. Jag blev rent av spyfärdig av den jag hade. Jag har utvecklats ganska mycket som bloggdesigner och jag lär mig hela tiden nya saker. Så jag kunde inte riktigt stå för den gräsliga designen som jag hade innan den här.

Den här är jag då nöjd med (fast det var jag ju till en början med den förra också, hur kunde jag?) än så länge. Jag har stirrat mig mätt på den under tiden jag gjort den. Och det tog ett tag. Jag har testat en massa nya grejer i den här designen som jag aldrig gjort förut. Men det är kul, sjukt kul!

Freja är inte så jättenöjd över att jag suttit vid datorn så mycket. Jag blir som manisk när jag börjar bloggdesigna. Men jag har kompenserat henne med långa promenader, framför allt på kvällen brukar vi ta de längsta prommisarna. För då kan jag gå ned till en lång lång väg där man ser om man har ett hundmöte att vänta. Så där får hon alltid vara lös på kvällarna. Av någon anledning är det aldrig någon som promenerar den vägen på kvällen, men på dagen är den proppfull med både hundar och människor.

Nu kanske jag får lite mer lust att blogga när designen inte ser ut som skit.

Hur ser designen ut i era webbläsare? Vad tycker ni? Är det något ni vill att jag ska ändra? Ge mig gärna lite feedback, jag är fortfarande grön och behöver alla tips jag kan få. Och är det någon som vill ha en länk uppe i fliken? Den är pinsamt kort den där listan, men jag vill inte lägga ut en länk utan att ha frågat först. okej.. Jag har inte frågat Shaw och Linda. Men dom får stå ut med den tanken!

Tack till Shaw för all hjälp med designandet. Hon är den enda som orkar höra mitt tjat om html koder (undra hur länge hon står ut). Stackarn. Jag tycker synd om henne!


8 November 2010
2010-11-09 kl. 09:03:00 | Frejas Liv | Kommentarer (0)

Jag har tappat lusten till att blogga och bloggdesigna. Men det kommer säkert tillbaka snart. Jag har funderat på en ny design till bloggen ett tag nu och ska ta och fixa en så snart jag får lust. Just nu har jag ingen fantasi eller inspiration alls.

Med Freja går allt bara bra. Hon är skitjobbig nu eftersom hon löper. Hon är rätt uppjagad på promenaderna och drar lite i kopplet emellanåt, vilket hon inte brukar göra i vanliga fall. Hon har också kommit in i någon jäkla period (hoppas jag). Hon har ju förändrats mycket på kort tid, börjat ogilla karlar, börjat sno mat från bordet och blivit lite halvjobbig på promenader. Jag har börjat fundera på om en del av problemen beror på att hon har ont, men samtidigt är ju benet bättre än någonsin så jag vill inte utgå ifrån det. Hon kanske bara genomgår en asjobbig period helt enkelt. Jag måste ha tålamod.

I helgen ska jag vara hundvakt åt min morfars hund. Det ska bli spännande att se hur hundarna kommer överrens. Jag tror ju att Freja kommer bli skogstokig, eller jag vet att hon kommer att bli det. Men det är bra träning för henne. Vi tränar nästan inte alls någon lydnad längre. Jag orkar inte, jag är inte motiverat för fem jäkla ören. Det känns inte roligt när jag inte känner någon annan som tränar i krokarna. Det är inte kul att gå ut och träna själv och dessutom kan jag inte ha henne lös ifall det kommer någon hund eller karl hon får för sig att hon inte tycker om. Hon skrämmer ju livet ur dom.

Jag kommer säkert igång med träningen igen snart. Det kanske är därför hon blivit så jobbig nu. Det tillsammans med löpet. Vi kan i alla fall gå rätt långa promenader nu. Det blir iaf två 40-1 timmas promenader om dagen och några kortare. Det känns viktigt att hålla igång henne rejält nu när det är vinter så att inte lederna ska skrumpna ihop och bli stela och för att försöka hålla kvar så mycket muskler som möjligt från i somras. Jag ska även försöka konstruera något slags gummiband att lägga om halsen som vi fått tips om på rehab som kan hålla upp benskyddet som bara vill glida ned hela tiden.

Jag ser att jag fått en fråga angående kenneln i förra inlägget. Det är inte något jag känner att jag vill ta upp på bloggen i nuläget. Har du frågor får du gärna maila mig på: [email protected] så ska jag besvara dom så gott jag kan.

Söt är hon iaf, våran lilla tjej. Även om hon jäkligt nära att åka ut på blocket flera gånger om dagen nu för tiden;)


Min lillasyster och Freja i somras.

2 November 2010 - Hundlista
2010-11-02 kl. 16:55:36 | Frejas Liv | Kommentarer (1)

Vad heter din hund?
Freja
Vad kallar du den?
Freja, Frejs, Frejsan, Grisen, Mus-pusen är de namn jag använder mest. Just nu heter hon Frecken mer än Freja (uttalas som shrek-en)
Har den något kennelnamn?
Alvens Anständiga Afrodite
Vad har du för ras?
American Stafforsshire Terrier
När är hunden född och hur gammal är den i nuläget?
hon är född 2009-01-04 och är snart 2 år gammal.
Har du den för sällskap eller någonting annat (jakt, avel, utställning, vakt, etc)?
Hon är endast för sällskap. Jag hade tänkt tävla lydnad med henne men det fick vi lägga på hyllan innan vi ens börjat.
Hur mycket väger din hund?
runt 25-26 kilo skulle jag tippa på.
Hur hög är din hund?
Ingen susning!
Vart i från fick du din hund?
Från kenneln
Hur lång tid tog det innan hunden blev rumsren?
Hon blev rumsren ganska direkt. Men sen fick hon urinvägsinfektion och efter det kissade hon inne länge.
Tigger din hund vid bordet?
Oh ja.
Ska du ha en hund senare i ditt liv också?
Absolut.
Kan din hund gå lös utan koppel?
Kan kan hon. Men jag tar inte risken eftersom hon är rätt förtjust i att hälsa på människor och inte fullt lika förtjust i andra hundar.
Gillar din hund att hämta pinnar/bollar?
Ja men vi kastar aldrig åt henne. Hon brukar busa med dom själv.
Kan din hund simma?
Ja det kan hon.
Hur ofta är du ute och går med din hund?
Ofta!
Har din hund haft en sjukdom nån gång?
Urinvägsinfektion och tillväxtrubbning i frambenet som opererats två gånger.
Är du rädd för hundar?
Nej
Är din hund aggressiv mot andra hundar?
Ja
Har du strypkopppel på din hund?
Inte just nu. Men jag har ett stryp som jag ska börja använda igen tills jag hittat ett nytt fint halsband. Hon kan back ur det hon har nu.
Har du någon gång köpt kläder till din hund?
Vi har täcken till henne.
Vilken är din favorit hundras?
Amstaff skulle jag tro.
Är du nöjd med din hund?
Det beror på. Hon är det bästa som hänt oss men hade jag engagerat mig mer i hundköpet (hon är faktiskt Stefans från början! Jag ville inte ens ha hund trodde jag) så hade jag aldrig valt den kenneln Stefan valde. Men jag klandrar honom inte, han hade ingen kunskap i vad han skulle kolla efter och jag klandrar mig själv mer som inte hjälpte honom så värst mycket.  Jag trodde att jag skulle få ångest av att köpa en till hund så därför höll jag avstånd från allt som hade med hundköpet att göra tills valpen kom hem. Då blev jag förälskad! Men som sagt, det enda jag är missnöjd med är valet av kennel. Till nästa hund ska jag vara väldigt noga och kritisk.
Är din hund van med andra djur, tex katt?
Nej
Älskar du din hund?
Absolut!
Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?
Vi kanske börjar någon nångång. Vi får se!
Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Jag tänker på henne som min första hund men jag har haft en tidigare en kort tid.
Har ni besökt veterinären någon gång?
Hehe. Alldeles för många!
Det roligaste din hund vet?
Att vara ute på promenad, leka och vara med min lillasyster som är 8 år. Och att äta såklart!
Det tråkigaste din hund vet?
Bli förvisad till bädden.. Kan inte komma och tänka på nått mer.
Har din hund några vanor/ovanor?
Alldeles för många! Men de flesta har vi kommit iordning med nu när vi fått börja motionera henne ordentligt igen. All överskottsenergi är borta, men än har vi en bit kvar.

Jag utmanar alla som läser den här bloggen. Lämna gärna en kommentar så jag kan läsa era listor!


1 November 2010
2010-11-01 kl. 08:30:00 | Frejas Liv | Kommentarer (1)

Jag har kommit på det, jag har löst problemet!

Nu vet jag precis varför Freja har börjat bete sig så konstigt på sista tiden. Det är för att jag, hennes hönsmamma, går och mår dåligt och är orolig precis hela hela hela tiden. 24-7. Varenda sekund. Piper hon, ja då har hon jätteont och måste tröstas. Haltar hon till, slänger jag mig i princip på golvet och kramar henne med tårar i ögonen för att JAG tycker att det är jobbigt.

Jag tycker så synd om henne. Det är precis därför hon har tagit över allt. Jag nojjar, tröstar, gråter, tycker synd om och fjompar mig med henne.

Efter att jag faktiskt fick insikt i att det var det som var det största problemet försöker jag skärpa mig. Jag måste faktiskt göra det för hennes skull.

Våran första prövning var en gallertrappa. Hon har STENVÄGRAT att gå ned för den förut och fått panikattacker så fort hon närmat sig den uppifrån. Att gå upp för den är inte fullt lika farligt. Men nu skulle vi ned och det hade jag gett mig fanken på.

Jag ställde mig tre trappsteg ned och Freja hade som vanligt panik. Men jag stod bara där och väntade ut henne som att trappan var det självklaraste i världen. Gissa vem som gick ned för trappan efter ungefär 5 minuter?

Jag tror det kommer funka på allt annat också. Jag måste sluta vara så nojjig och tycka synd om henne. Men det är svårt, grymt svårt.