11 December 2009
2010-01-16 kl. 01:42:37 | Inlägg från gamla bloggen

I morse vaknade vi tidigt för att åka iväg till veterinären. Jag har sovit dåligt inatt men hade ändå inte något problem med att gå upp i morse. Jag ville bara ha det här överstökat.

När vi kom fram till veterinären fick vi vänta ett tag i ett rum. Vi hade sen innan bestämt att Stefan skulle få följa med Freja in på röntgen medan jag väntade utanför. Eftersom dom och vi helst vill att hon ska vara osederad eftersom hon röntgas så ofta så blir det ett mindre världskrig i röntgenrummet varje gång. Hon skakar som en tok, stretar emot och stressar upp sig. Men när man väl fått ned henne på sidan på är det ganska lugnt även om hon är spänd. När jag är där inne blir jag precis som henne. Jag ser min puls om jag tittar på tröjan och skakar precis som Freja eftersom jag blir så stressad. Stefan är mer lugn och sansad och det smittar ju av sig på Freja.

Det gick snabbt och ta bilden  och när djursjukvårdaren kom  ut trodde jag att dom gett upp och väntade på att sederingen skulle verka. Men icket! Efter ett tag kommer Freja utspringande i väntrummet utan koppel och med hela rumpan viftande! Tur att det inte satt många där ute och att hon sprang fram till mig utan att titta på de andra. Lilla gumman!

Sen kom veterinären in och pratade med oss. Det såg inte alls bra ut och man kan kort och gott säga att operationen inte räckte till. Det var så mycket information och så mycket att ta in så jag faktiskt inte fattade vad som hänt.

Veterinären, Lars Steinvall, som haft hand om Freja sen i början är hur bra som helst. Han är väldigt pedagogisk och tar sig verkligen tid med att förklara vad som hänt på ett enkelt sätt. Han svarar på alla frågor man har men försöker ändå inte undanhålla någonting för oss. Jag uppskattar verkligen all hjälp vi fått av alla där!

Nu skulle han skicka Frejas röntgenbild till en specialist som skulle titta och avgöra vad nästa steg blir. Lars tyckte inte att vi skulle vara tvugna att ta bort henne och det finns alternativ även om jag ännu inte hunnit överväga något av dom. Det känns så overkligt och konstigt ännu.

Så nu är det bara vänta på svar från specialisten och ta dagarna som dom kommer.


bilden är tagen av Bea


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback